Emeklilere Müjde!
154 okunma

Emeklilere Müjde!

ABONE OL
20 Haziran 2023 14:43
Emeklilere Müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde ülke gündemindeki en önemli konulardan biri asgari ücret diğeri ise memura ve emekliye yapılacak zam miktarı! Asgari ücrete yapılacak zam bugün açıklandı. %34 oranındaki zam sonrasında asgari ücretin net tutarı 11.402 TL oldu. Emeklileri yakından ilgilendiren haber de geldi. Bankalar promosyon ödemelerini güncelliyor.

Banka promosyonları hem artan emekli sayısı hem de emekli maaş zammı öncesi güncellenmeye başladı. Temmuz zammı öncesi bankalar emekli promosyonları için kesenin ağzını açtı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının yanısıra refah payının da etki edeceği temmuz zammı öncesi birçok özel banka emekli promosyonları için harekete geçti. Emekli maaşlarına Temmuz ayında gelecek zam ile emekli promosyonları için de artış bekleniyor.

10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Bankalar emeklilerin aldıkları ücrete bağlı olarak promosyon tutarlarını belirliyorlar. Ne kadar yüksek emekli maaşı alıyorsanız alacağınız promosyon tutarı da o oranda yüksek oluyor. Bankaların promosyon ücretleri 8 ila 10 bin liraya kadar yükselebiliyor.

ZAMMI BEKLEMEK GEREKİYOR

Emekli maaşındaki artışa göre promosyon tutarının da artması bekleniyor. Şu anda belli bir promosyon rakamı yok. Uzmanlar, emeklilerin maaş artışını beklemelerinin kendileri için faydalı olacağını belirtiyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP