Emekliye 4000 TL ek zam TBMM’den geçti!
719 okunma

Emekliye 4000 TL ek zam TBMM’den geçti!

ABONE OL
27 Temmuz 2023 16:04
Emekliye 4000 TL ek zam TBMM’den geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri SSK BAĞ-KUR memur emeklisi 16 milyon vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Emekliye ek zam gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun yanıtı Nihayet belli oldu. Uzun süredir beklenen ek zam konusunda son dakika haberleri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrasında Müjdeli haberi duyurdu. Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak. Ara zam için tarihte belli oldu. Üstelik rakam bile netleşti. Emekliye 4.000 TL’lik ek zam TBMM’de kabul edilerek onaylandı.Sayıları 16 milyona ulaşan emekli vatandaşın maaşına Temmuz ayında %25 oranında zam yapılmıştı. Milyonlarca emekliyi doğrudan ilgilendiren bu zam ne yazık ki yetersiz kaldı. Emekli vatandaşlar da maaşlarına gelen artışı yetersiz bularak sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterdi. Türkiye Emekliler Derneği, milyonlarca emekli için devreye girdi ve hükümetle temaslarına başladı. Emekliye ek zam talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Türkiye Emekliler Derneği’nden yapılan açıklamada emekli maaşlarına en az 4.000 TL’lik seyyanen zam yapılması talep edildi. Konuyla ilgili yeni gelişmelerde bu sabah saatlerinde geldi. Milyonlarca emekli sevinçten adeta bayram edecek. Çünkü ek zam için onay verildi maaşlara önemli artış geliyor.

TÜED TOPLANTISINDA EMEKLİLERİN YETERSİZ ZAM TALEPLERİ GÜNDEMDE

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), geçtiğimiz günlerde dernek başkanları ile bir araya gelerek emekli vatandaşlara yapılan güncel zammın yetersiz olduğunu ele aldı. Toplantıda, milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren konular masaya yatırıldı ve emeklilere daha iyi bir yaşam sunabilmek adına ne gibi adımlar atılabileceği değerlendirildi.

ZAM ORANLARI VE ENFLASYONUN ETKİSİ

Emekli aylıklarına uygulanan zam oranlarının, son dönemde ürün ve hizmetlerdeki fiyat artışları, KDV ve ÖTV oranları göz önüne alındığında yetersiz kaldığı tartışılan toplantıda, emekli vatandaşların mali durumlarına daha fazla katkı sağlamak amacıyla taban aylıkların tekrar gözden geçirilmesi ve aylık hesaplama sistemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerekliliği vurgulandı.

HAYAL KIRIKLIĞI VE SEYYANEN ZAM TALEBİ

Emekli vatandaşların büyük bir hayal kırıklığına uğradığı belirtilen toplantıda, yapılan düşük zamların emeklilerin refahını arttırmadığına dikkat çekildi. TÜED tarafından gündeme taşınan 4 bin lira seyyanen zam talebinin karşılık görmediği ifade edildi. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenilerek, seyyanen zam konusunun bir kez daha yeniden değerlendirme kapsamına dahil edilmesi talep edildi.

 

Emekli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek ve ekonomik sıkıntılarına çözüm olabilecek adımların atılması için TÜED ve dernek başkanlarının bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceği belirtildi. Toplantı sonucunda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak ve emekli vatandaşların beklentilerine yanıt verecek çözümler aranacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KABİNE SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı kabilesini topladı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, kabinede alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarında Emeklilerin de olması dikkat çekti. 16 milyon emekli vatandaşın beklediği müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, emeklilerin mutsuz olduklarının farkında olduklarını ve yakın zamanda yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti. Yani emekli maaşlarına ek zam için tarih belli. En kısa süre içerisinde yeni düzenlemenin kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP