” En Güvenliği Sığınağımız Aile” Semineri Düzenlendi
106 okunma

” En Güvenliği Sığınağımız Aile” Semineri Düzenlendi

ABONE OL
2 Haziran 2023 14:56
” En Güvenliği Sığınağımız Aile” Semineri Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda ‘En Güvenliği Sığınağımız; Aile’ semineri düzenledi. İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı programda, aile, evlilik öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, huzurlu bir aile olmanın temel yapı taşları ve anne babalara düşen görevler gibi konular ele alındı.

İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin icra edilmesiyle başladı. Aydınlı vatandaşların yoğun katılımları ile gerçekleşen seminerde, İl Müftüsü Hasan Güneş açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Hasan Güneş, “Aile, kadın ve erkek arasında şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen meşru bir nikah akdiyle kurulur. Kadın, aile yuvası kurunca anne olur; anne olunca da cennet onun ayaklarının altına serilir. Anne, merhametin, şefkatin ve fedakarlığın adıdır. Sevgi ve muhabbetin kaynağıdır. Erkek, aile ocağı kurunca baba olur. Baba, adalet, huzur ve güven demektir. Ailenin direği, sarsılmaz dayanağıdır. Anne ve baba insanın varlık sebebidir” dedi.

Seminer sonunda 19 Mayıs’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var’ programı çerçevesinde imamlık ve müezzinlik yapan gençlere hediyeler verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP