Kadın Arıcılara Kovan Desteği
125 okunma

Kadın Arıcılara Kovan Desteği

ABONE OL
17 Haziran 2023 10:59
Kadın Arıcılara Kovan Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın  Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın Üreticiye Arı Kovanı Desteği Projesi’ kapsamında 17 ilçede en az 2 yıldır arıcılık ile uğraşan ve Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı kadın üreticilere 5’er adet arı kovanı desteği sağlıyor.

 

Aydın’da ‘Kadın Üreticiye Arı Kovanı Desteği Projesi’ kapsamında 17 ilçede en az 2 yıldır arıcılık ile uğraşan ve Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı kadın üreticilere 5’er adet arı kovanı desteği sağlanıyor. Bu kapsamda hem kadın istihdamını artırmak hem de arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla başvuruların devam ettiği destek projesi için detaylı bilginin ‘444 40 09’ numaralı Aydın Büyükşehir Belediyesi Hızlı Çözüm Merkezi’nden alınabileceği belirtildi. Arıcılığın çevrenin sürdürülebilirliği ve ekonominin canlılığı için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu projeyle kent genelinde arıcılık faaliyetlerini destekleyerek hem doğal yaşamı koruyoruz hem de kadınlarımızın yerel ekonomiye katkıda bulunmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

 

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Kadınları ekonominin içine katmak ve daha fazla aktif olmalarını sağlamak amacı ile böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş ise “Yıllardır olduğu gibi Başkanımız Özlem Çerçioğlu, tarımsal hizmetlere verdiği katkı doğrultusunda, şimdi de arıcılık yapan kadın üreticilerimize böyle bir destekte bulunuyor. Bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Kardeşköy Mahallesi’nden genç kadın girişimci Damla Yılmaz (22), “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Üretici Arıcılık Destek Projesi’ni duydum ve gerekli başvurularımı gerçekleştirdim. Akabinde kısa bir süre içerisinde dönüş yapıldı” dedi.

 

6 yıldır arıcılık ile uğraştığını kaydeden Kerime Sonar, “Aydın bölgesi zaten arıcılığa çok uygun. Kadın Üreticiye Arı Kovanı Desteği Projesi, çok güzel bir proje. Tam zamanında verilmiş bir destek. Şu an bölme işlemi yapıyoruz. Bunun için de kovan ihtiyacı oluyor. Benim için çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

 

Eşinin mesleğine heves duyarak arıcılığa adım attığını ifade eden Teslime Cindoruk ise “Şu an ana arıcılık yapıyorum. Arılar benim çocuklarım gibi oldu. Her desteğin önemi var” derken, arıcılık yapan Nazife Eğinç de “Bugüne kadar bütün her şeyimizi arıcılıkla elde ettik. Verilen kovanlar polen tuzaklı kovan olduğu için daha güzel. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na desteği için çok teşekkür

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP