Merkez Bankası Başkanı Erkan İlk Hamlesini Yaptı
312 okunma

Merkez Bankası Başkanı Erkan İlk Hamlesini Yaptı

ABONE OL
13 Haziran 2023 12:41
Merkez Bankası Başkanı Erkan İlk Hamlesini Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ilk hamlesi belli oldu. Erkan’ın, bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü aynı zamanda eski spiker olan ünlü isim Gizem Uzuner’i görevden aldığı öğrenildi.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Şahap Kavcıoğlu’nun yerine getirilen Türkiye’nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankadaki ilk görev değişikliğini de yaptı. Erkan’ın Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’i görevden aldığı öğrenildi. Uzuner’in kurumda kalıp kalmayacağı henüz netleşmedi.

GİZEM UZUNER KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olan Gizem Uzuner, lisans eğitiminin bir kısmını Sofya’da MT&M College’da okudu. Yüksek lisansını ise Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Financial Economics bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi esnasında Amerika ve Yunanistan’da çeşitli şirketlerin finans departmanlarında çalıştı. Türkiye’de ise Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı’nda ve Destek Menkul Değerler’de araştırma bölümünde görev aldı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun yetkilendirmesiyle Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahip. 2015’de kadrosuna dahil olduğu Bloomberg HT’de Araştırma Müdürü olarak kariyerine devam etti. 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP