Milletvekili Karakoz TBMM Genel Kurulunda ‘Aydın’ İçin Çağrı Yaptı
1418 okunma

Milletvekili Karakoz TBMM Genel Kurulunda ‘Aydın’ İçin Çağrı Yaptı

ABONE OL
26 Nisan 2024 18:11
Milletvekili Karakoz TBMM Genel Kurulunda ‘Aydın’ İçin Çağrı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz TBMM. Genel Kurulundan çağrı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’da çevre felaketine dönüşen Jeotermal Santral sorununu TBMM’de Genel Kurul gündemine taşıyarak, “Oyunu alamadığınız Aydınlıları JES’lerle mi cezalandırıyorsunuz ? Aydın halkı tarım arazilerinin ve geleceklerinin karartılmasını istemiyor. Yeter artık, bu jeotermal işgaline son verin” dedi.

CHP. Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, ‘JES’ler yüzünden kronik hastalıklar arttı, ağaçlar kurudu’

Tarımsal üretimde önemli bir yeri olan Aydın ilinin verimli topraklarının jeotermal enerji santrallerinin işgali altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken CHP. Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “JES’lerden havaya, suya, toprağa karışan zehirler canlı sağlığını tehdit ediyor, kronik hastalıkları artırıyor, ağaçlarımızı kurutuyor, bölge halkının önemli geçim kaynağı tarımsal üretime ciddi zararlar veriyor.” dedi.
CHP’li Evrim Karakoz konuşmasının devamında, “jeotermal işgali AK Parti eliyle büyütülmeye devam ediliyor. Aydın’daki jeotermal işgali tüm itirazlarımıza rağmen AK Parti eliyle ve büyütülmeye devam ediliyor. Daha geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kuyucak Çobanisa Mahallesi’nde 3.900 metrekarelik alanda JES yatırımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Oyunu alamadığınız aydınlıları JES’lerle mi cezalandırıyorsunuz ? Buradan AK Parti Hükümetine soruyoruz, Oyunu alamadığınız Aydın’lıları JES’lerle mi cezalandırıyorsunuz ? Aydın halkı tarım arazilerinin ve geleceklerinin karartılmasını istemiyor. Yeter artık, bu jeotermal işgaline son verin” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP