Nazilli Kent Konseyi’nde Ülke Genelinde Bir İlke İmza Atıldı
325 okunma

Nazilli Kent Konseyi’nde Ülke Genelinde Bir İlke İmza Atıldı

ABONE OL
13 Mayıs 2022 16:23
Nazilli Kent Konseyi’nde Ülke Genelinde Bir İlke İmza Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11.05.2022 tarihinde Kent Konseyi yönetim kurulu ve oluşturulan çalışma grubu üyelerinin katılımı ile seçim yapıldı.

-Türkiyede bir ilk olarak Nazilli kent konseyinde oluşturulan Otizm çalışma grubu başkanlığına Serdal YAMAN, başkan yardımcılığına Muzaffer UYAN seçildi.


-Yine Türkiye’de bir ilk olarak Nazilli kent konseyinde oluşturulan ve sadece AFAD’dan akreditasyon belgesini alan gönüllüler ile oluşturulan Afet ve Kriz çalışma grubu başkanlığına Kemal KOSUN, başkan yardımcılığına ise Serdal YAMAN seçildi.


-Otizm çalışma gurubu başkanı Serdal YAMAN “otizm ile beraberiz otizm farkındalığını topluma kazandırmak istiyoruz, yönetim olarak şu ana kadar çok büyük başarılara imza atabildik fakat toplum içinde farkındalık oluşturamadık, bu farkındalığı kent konseyini arkamıza alarak oluşturabileceğimize inandık. Yönetim kurulumuzun hepsi liyakatli, üniversite mezunu ve özel eğitim sertifikası almıştır. Bir ilki oluşturabildiysek, kent konseyi olarak da yine ilklere imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.


-Afet ve kriz çalışma grubuna seçilen Kemal KOSUN “Afet ülkemizin değişmez bir kuralı bundan dolayı afete hazırlıklı olmamız lazım. Nazilli büyük bir deprem kuşağı içinde her an deprem beklenmektedir, AFAD’ın gönüllülük sistemi ile başladığımız bu eğitimlerin hepsini bitirerek akreditasyon belgesini aldık ve kent konseyinde böyle bir çalışma grubunun açılması için başvurduk ve kabul edildi. Afet çalışma grubu bazı kent konseyleri de var fakat bizim grubumuz bir ilk olarak tamamen akreditasyon belgesini alanlar ile oluşmaktadır. Önceliğimiz ve acilen afet farkındalığını eğitimler vererek toplumumuza öğretmek, sonrasında ise mahallelerde verilen eğitimler doğrultusunda afet grupları oluşturmak. Bu hafta ve önümüzdeki hafta sonu Aydın AFAD müdürlüğümüzün Nazilli’de vereceği saha eğitimleri ile akreditasyon belgesini alacak olan arkadaşların katılımı ile arama kurtarma ve eğitim timlerini oluşturacağız ve yine Türkiye de ilk olarak özel eğitim sertifikalı başkan yardımcısı Serdal YAMAN öncülüğünde bir adet özel eğitim tecrübesi olan bir tim oluşturacağız. Afetsiz günler dileği ile, Nazilli’mize hayırlı olsun.”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP