Olurda Nazilli Vilayet Olursa
551 okunma

Olurda Nazilli Vilayet Olursa

ABONE OL
27 Haziran 2022 10:54
Olurda Nazilli Vilayet Olursa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değerli okur,

Şöyle rahat bir hafta sonu yapalım, bu haftaya kendimizi hazırlayalım demeye gelmiyor. Ülkede günden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) şirketlerin döviz işlemleri ve kredi kullanabilmelerine yönelik kararları ile Ak Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz’ün Bitlis Ahlat’ta yapmış olduğu bir konuşma ile Nazilli ilçemizin rüyalarına giren il olma hayalinin gerçekleşmesine yönelik açıklama gündeme oturdu.

Bu açıklama sonrası basın yayın organlarınca il sayısı 100’e çıkıyor sonucuna varıp haber yapmak ne kadar doğru oldu bilememekle birlikte Nazilli il oldu/oluyor gibi bir sonuca ulaşmanın da mümkün olmadığı kanaatini taşıyoruz.

Tabiidir ki il olma sevincini bir ilçenin belediye başkanı olarak Kürşat Engin Özcan’da yaşamak ister. Ki Atatürk’ümüzün bir sözünü paylaştı ve il olma konusunda niyet beyanında bulundu ki bu tabiidir. Zaten Nazilli’de il olma konusunda kanat önderleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi figürlerinin bir konsensüsü vardır. Her ortamda bunu dilendirler ve savunurlar. Saygı duyulmalı. Ancak şunu hatırlatmak isteriz. Nazilli’de bir Sümer Üniversitesi kurulması gündeme gelmişti bir ara. O toplantılarda herkes vardı da işin en önemli figürlerinden ikisi yoktu. Birisi Nazilli Belediye Başkanı diğeri de büyükşehir belediye başkanı. Üniversite kurulması gibi bir büyük olaya bile davet edilmiyor belediye başkanı. Sahi ne oldu Sümer Üniversitesi?

Dahası 16 Haziran’da şiddetli yağış sonrası yaşananları Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan anlatsın. Bazı işleri için ne kadar zamandır bir imza beklediğini de anlatsın.

Nazilli il olursa

1-Aydın Büyükşehir statüsünü kaybetmez,

2- Milletvekili sayısı da en kötü ihtimal 5 olur. Muhtemel 6’dır.

Büyükşehir statüsü 750 bin ve üstü nüfusa sahip şehirlerde gerçekleşti. Nazilli il olursa kendisi de dahil Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan, Karacasu, Yenipazar, Sultanhisar ilçeleri ile 31 Aralık 2021 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) rakamlarına göre 283 bin 146 eder ki bu 1 milyon 134 bin 31 kişi olan il nüfusu toplamından çıkarıldığında kalan nüfus Büyükşehir statüsüne etki etmez.

Kanaatimiz odur ki adı geçen bütün ilçeler il olur Nazilli şu anda olmaz! Çünkü buna karar verecek siyaset kurumudur ve bugünkü siyasi atmosfer kendi partisinden olmayan herhangi bir belediyeyi kendi elleri ile il yapar mı sorusu ortada duruyor?  İşin maddi boyutu da var. Bunları bir değerlendirmek ve ondan sonra il olup olunmayacağı ile ayrı bir tartışma yapmak lazım.

Hülasa bir bardak suda fırtına koparmaya gerek yoktur. Küsmeye, kırılmaya, alınganlık göstermeye de  gerek yoktur. Her yetkili kendi ilçesi, ili için eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapsa yeterli olur asgariden. Elbette böyle beklentiler, hedefler insanlara daha farklı bir motivasyon yükler. Kaybetmemek lazım.

Son olarak da Vedat Demiröz il sayısının 100’e çıkarılması ile ilgili haberler sonrasında sosyal medya hesabından “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında “İl sayısı 100’e çıkarılacak” şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur.

Oysaki konuşmamda; ”Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı” temennisidir” paylaşımı ile konuya bir açıklık getirmiştir.

Eğer Nazilli Kürşat Engin Özcan’ın belediye başkanlığında il olursa bilin ki ya partisini değiştirmiş ya da değiştirecektir. Ben demiyorum bugünkü siyasi atmosfer diyor!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP