Peki Süreç Nasıl İşleyecek?
676 okunma

Peki Süreç Nasıl İşleyecek?

ABONE OL
30 Nisan 2024 19:39
Peki Süreç Nasıl İşleyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili izlenecek hukuki sürece ilişkin spor hukukunda uzman Avukat Emin Özkurt açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin gündemine düşen şike iddialarına yönelik çıkan haberle birlikte TFF’nin izleyeceği hukuksal süreç merak konusu oldu. Habertürk canlı yayınına çıkan spor hukukunda uzman olan Avukat Emin Özkurt, olayın hukuksal aşamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avukat Emin Özkurt, “Mantıklı bir şüphe olduğu için TFF resen bir ihbar olarak değerlendirip harekete geçti. Hukuk müfettişini görevlendirdi. Bundan sonra şöyle olacak. Maçla ilgili veriler incelendikten sonra makul bir şüphe varsa, TFF Etik Kurulu’na aktarılacak. Etik Kurulu talimatının 7. Maddesi çerçevesinde inceleme yapacak. Bütün görüntüler, hakem ve gözlemci raporları, kulüplerin yöneticilerinin beyanları, belki imkan dahilinde hesap hareketleri, bahis işlemleri denetlemeden geçirilecek. Akabinde bir şike olduğuna ilişkin kuvvetli ve makul bir şüphe oluşursa Etik Kurulu hazırlayacağı raporu TFF yönetim kuruluna sunacak. Yönetim kurulu da Disiplin Kurulu’na sevk edip etmemeye karar verecek” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP