Tarihi Eserleri Satmak İsterken Suçüstü Yakalandılar
150 okunma

Tarihi Eserleri Satmak İsterken Suçüstü Yakalandılar

ABONE OL
19 Temmuz 2023 09:03
Tarihi Eserleri Satmak İsterken Suçüstü Yakalandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da ellerindeki tarihi değeri bulunan eserleri satmak isterken suçüstü yakalandılar.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, ellerindeki tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen eserleri satmak isterken jandarma tarafından yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla Güzelçamlı Mahallesi’nde kaçak tarihi eser satışı yapılacağı bilgisine ulaştı. Şüpheliler T.E.P. ve T.E. teknik ve fiziki takibe alındı. Takibin ardından harekete geçen jandarma, iki şüpheliyi ellerindeki tarihi değeri bulunduğu değerlendirilen eserleri satarken suçüstü yakaladı. İki şüpheli, gözaltına alınırken, satmaya çalıştıkları 4 yüzük, 12 küpe, erkek ve kadın figürlü kolye ucu ile üzerinde çeşitli figürler ve yazılar olan 21 sikkeye el koyuldu. Tarihi eser değeri olduğu değerlendirilen malzemeler incelenmek üzere Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye edilen 2 şüpheliden T.E. tutuklanırken, T.E.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP