Afyonkarahisar’da Korkutan Olay
245 okunma

Afyonkarahisar’da Korkutan Olay

ABONE OL
14 Haziran 2023 09:51
Afyonkarahisar’da Korkutan Olay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde heyelan nedeniyle yüksek kesimden kopan toprak yığınlarının altında kalan iki araçta bulunan 4 kişiden biri öldü, bir kişi yaralanırken, araçlardaki 2 kişi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Dün saat 16.30 sıralarında Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi Sarıkavak Köyü mevkisinde heyelan meydana geldi. Yüksek kesimden kopan tonlarca ağırlığındaki toprak yığını karayoluna aktı. Bu sırada karayolunda seyir halinde olan 20 AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araçlarda bulunan toplam 4 kişi toprak yığınları altında kaldı. Karayolu da ulaşıma kapandı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan A.B. (63) ve M.A.S.’yi (52) çıkardı. Diğer aracın yerinin tespit edilmesinin ardından da 2 kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İhbar üzerine bölgeye iş makineleri, jandarma ve itfaiye ekipleri de sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sırasında Dazkırı Belediyesi iş makineleri, jandarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, araçta sıkışan 2 kişinin kurtarılması için yoğun çaba harcadı. Çalışmalar sırasında etkisini sürdüren selin bölgeye ulaşmaması için vatandaşlar da suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi. Ekiplerin aracın tavanını açarak içerisinden çıkarttığı sürücü N.E.’nin (64) yaşamını yitirdiği tespit edilirken, yanında bulunan Z.E. (64) ise yaralı kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Z.E., Dinar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

YOL TRAFİĞE KAPALI

Heyelan ve kurtarma çalışmaları nedeniyle saat 16.30 itibarıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu yolu kullanacaklar ise jandarma ve polis ekipleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendirildi.

VALİ YİĞİTBAŞI: SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ, EŞİ SAĞ KURTARILDI

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar-Denizli karayolu üzerindeki Sarıkavak köyü yakınlarında heyelanın yaşandığı bölgeye giderek incelemede bulundu, görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada iki aracın toprak kaymasından etkilendiğini söyledi. Vali Yiğitbaşı, “Gelen ihbar üzerine sol şeritte kalan araçtaki vatandaşlar zaten öncesinde yolda bir belirti hissettikleri için hem su baskını hem de kaya ve toprak kayması belirtileri gördükleri için dışarı çıktıkları bilgisi var. Dolayısıyla onların aracı toprak kaymasından etkileniyor. Ancak vatandaşlar dışarıya jandarma ekipleri aracılığıyla sağ salim çıkarılıyor. Denizli istikametine giden araçta yine 2 kişi var. Karı koca olduklarını biliyoruz. Afyonkarahisar ve Denizli AFAD ekipleri hem de Burdur’dan karayolları ekipleri ve iş makineleri ile çalışmalara destek oluyor. Çalışmalar sonucunda sürücü olarak bildiğimiz vatandaş hayatını kaybetti. Eşi olan vatandaş sağ olarak çıkartılıyor. Dinar Devlet Hastanesi’nde tedavi ediliyor” dedi.

‘MAYIS AYI İTİBARIYLA 1929 YILINDAN BU YANA EN YÜKSEK YAĞIŞ’

Aşırı yağışlarla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını hatırlatan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın meteoroloji ölçümünün yapıldığı 1929’dan bu yana mayıs ayı itibarıyla en yüksek yağışı aldığını aktardı. Vali Yiğitbaşı, “Normalde metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat daha fazla yağış aldığını biliyoruz. Buradaki toprak tabakaları aşırı yağıştan dolayı suyu da ememediği için ne yazık ki heyelan ve toprak kayması, su ve sel baskınlarına biraz daha açık oluyor. Başımız sağ olsun. Diğer vatandaşların sağ salim kurtarılmış olması bir tesellimiz” diye konuştu.

Bu arada heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Afyonkarahisar-Denizli karayolunda ekipler tarafından temizlik çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP