AK Partili Abak, “AYDIN’A YENİ İVME KAZANDIRACAĞIZ
140 okunma

AK Partili Abak, “AYDIN’A YENİ İVME KAZANDIRACAĞIZ

ABONE OL
27 Nisan 2023 17:53
AK Partili Abak, “AYDIN’A YENİ İVME KAZANDIRACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mustafa Abak, seçim çalışmaları kapsamında Germencik’te ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ile beraber gerçekleştirdikleri ziyarette jeotermal seracılık ve termal turizm ilgili önemli açıklamalarda bulunan Abak, jeotermal enerjinin Aydın ekonomisine ciddi bir ivme katacağını belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili adayı Mustafa Abak, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmıyor.

 

Germencik’te ilçe teşkilatıyla buluşan Abak, termal seracılık ve termal turizm konularını ele aldı. Türkiye’de jeotermal enerji verimliliğinin en yüksek sahasının Aydın olduğunu ifade eden Abak, “Aydın şuanda jeotermalden kaynaklı enerji üretiminde birinci sırada” dedi.

 

Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Abak’a, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Germencik AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Kudret Dağdeviren, Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Hoşer eşlik etti.

 

“JEOTERMAL SUYLA TARIMSAL SERACILIĞI GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ”

 

Tarım için kullanılacak jeotermal enerjinin önemini vurgulayan Abak, jeotermal enerjinin tarımsal seracılıktaki katkısını anlattı. Abak, “Aydın topraklarının yüzde 50’si tarım toprakları, Germencik’te aynı şekilde tarım toprakları, jeotermale Aydınımızda bundan sonraki dönemde yasal düzenlemelerinde, mevzuatında buna uygun hale getirerek tarımsal seracılıkta kullanmanın önünü de açmalıyız.” diyen Abak, bu projenin üreticiler için can suyu niteliğinde olduğunu kaydetti.

 

“Vatandaşı bu işin içine daha çok katmalıyız ve halkımızı bu işin paydaşı yapmalıyız.” diyen Abak, “Özellikle Menderesin Kuzey hattında Buharkent’ten Germencik’e kadar biz jeotermal suyu ile tarımsal seracılığı çok güçlü hale getirebiliriz. Dolayısıyla buradan da Aydın’ın ekonomisine ciddi bir ivme katar. Halk bu nimetten faydalandıktan sonra bunun bakış açısıda değişir. Şuan her ne kadar karşımızda ciddi bir lobi bu işi bu güne kadar kötü kullanmış ve önümüze engel olarak çıkarmışsada doğru adımlarla, doğru düzenlemelerle çiftçimize bunu kazandırırken yeni ekonomik ivme yaratabiliriz. Bu bölge açısından da önem arz ettiğini düşünüyorum. Siz önceden yapılan algıya bakmayın” ifadelerini kullandı.

 

“AYDINIMIZA YENİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIZ”

 

Jeotermal enerjinin sadece tarımda değil turizm alanında da önemli etkilerinin olacağını vurgulayan Abak, “Dünyanın en gelişmiş yerlerinden Malezyasından, Filandiyasından, İzlandansından tutun başkentlerin göbeğinde bile bu enerji santralleri var. Bunun dışında turizm kentiyiz, aynı zamanda enerji dışında, tarım dışında turizm alanında da kullanımını sağlayıp Aydınımıza yeni bir ivme kazandıracağız. Konut ısıtmasında da jeotermali kullanabiliriz. Bunun çok örnekleri var. Afyon’un bu gün 27 tane 5 yıldızlı oteli var, neden Aydın’da olmasın Aydın çevresi itibariyle buna müsait. Bu sayı burada da çevresinde de arttırılabilir, turizm alanında ki kullanımda suyun verilmesi açısından oda bir düzenleme ihtiyacı duyuyor. Enerjiye yönelik düzenlemeler bu iş çıktığı için bunun tarım ve turizm ayağında da kullanım açısından mevzuatın değiştirilmesi yönünde ilk girişimlerim bundan yana olacak. Aydın tarım ve turizm ayağında da bu jeotermal kullanıldıktan sonra vatandaşı yanıltmadan kaynaklı ön yargısını kırılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP