Alıcık: Otizmin farkındayız, hep yakınlarındayız
226 okunma

Alıcık: Otizmin farkındayız, hep yakınlarındayız

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ve 1-7 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ABONE OL
2 Nisan 2023 16:50
Alıcık: Otizmin farkındayız, hep yakınlarındayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yayınladığı açıklamasında, “Otizm’in farkındayız, hep yakınlarında, sürekli yanlarındayız. Otizm eksiklik değil, bir hastalık değil, farklılıktır. Onlar göz temasından kaçınır; biz kalplerle temas kuralım, farkında olalım. Onları fark edelim, kabul edelim, onlara sevgimizi ve ilgimizi gösterelim. Mutlu olduklarını görmek her şeye değer. Sevgi, Otizmi mi yener! Sen yeter ki dene! Sen yeter ki iste.” dedi.

ERKEN TEŞHİS İÇİN BİR BİLİNÇ OLUŞTURULMALIDIR

Başkan Haluk Alıcık açıklamasını sürdürerek, “1-7 Nisan Dünya Sağlık Haftası erken teşhis için bir bilinç oluşturmalıdır. Bunun içinde ‘Hekimsiz, hâkimsiz yerde oturma’, ‘Her işin başı sağlık’ , ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’, atasözlerimiz çok değerli mesajlardır. Erken teşhis ve farkındalığın artması ve davranış haline gelmesini başta kanser olmak üzere bir çok hastalığın atlatılmasında önemlidir. Ulusal Kanser Haftası vesilesi ile tüm hastalarımıza şifa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘Beni Türk hekimIerine emanet ediniz’ sözünün takipçisi kahraman sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP