Altın Yatırımcıları Dikkat! Önal Uyardı; FED Faiz Kararı Altın Fiyatlarında gelgit yaşatacak
  • Aydın Halk Haber
  • Ekonomi
  • Altın Yatırımcıları Dikkat! Önal Uyardı; FED Faiz Kararı Altın Fiyatlarında gelgit yaşatacak
95 okunma

Altın Yatırımcıları Dikkat! Önal Uyardı; FED Faiz Kararı Altın Fiyatlarında gelgit yaşatacak

ABONE OL
26 Temmuz 2023 11:42
Altın Yatırımcıları Dikkat! Önal Uyardı; FED Faiz Kararı Altın Fiyatlarında gelgit yaşatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının bu gece açıklanması bekleniyor. FED kararının ons altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Peki FED kararı, uzun süreli altın yatırımcılarını nasıl etkileyecek? Sizin için araştırdık.

Nazilli’de 22 ayar bilezik 1600 Lira, Cumhuriyet altını 11.600, gram altın ise 1610, Çeyrek altın ise 2810 Liradan satışa sunuluyor.  Ancak bu gece açıklanacak olan FED faiz kararı altın fiyatlarına ve piyasaya yön verecek.

“FED KARARI, PİYASAYA YÖN VERECEK”

Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın ons fiyatının 1970-1950 dolar seviyelerinde hareket ettiğini belirterek,”FED’in 25 baz puan arttıracağı ekonomistler tarafından beklenti halinde bu da piyasa tarafından satın alınmış durumda. O nedenle Ons altın tarafından bir geri çekilme söz konusu olsa da tekrar toparlanmaya başladı. Bundan sonrasında ise bir gelgit olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“UZUN SÜRELİ YATIRIMCILARIN FED FAİZİNDEN KORKMASINA GEREK YOK”

FED’in açıklayacağı karardan sonra ons altın fiyatlarında bir yükselmenin olacağını ancak faiz istendiği noktaya getirildikten sonra tekrar düşürüleceğini vurgulayan Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal,”Uzun süreli yatırım yapmak isteyen yatırımcılar Fed faizinden sonra pek kendisini sıkıntıya sokmasına gerek yok Ons ve fiyatlarda bir yükselme olsa da bu kalıcı olmayacaktır. Çünkü faiz istendiği noktaya getirildikten sonra da tekrar faiz düşürülmeye başlanacaktır. Asıl kopmalar o zaman yaşanacak. Emtiya tarafından altın ve gümüş ve borsada bir yükselme bekliyoruz. Benim görüşüm daha çok sonbaharda yükselişin yaşanmasıdır.” dedi.

“ÇEYREK ALTIN TARİHE KARIŞTI”

Önal düğünlerde çeyrek altının tarihe karıştığını, vatandaşın satın alma gücünün düşerek yarım altın ve gram altın hediye ettiğini belirterek, “Alım gücü ve enflasyon sebebiyle halkımız zorlanarak düğün alışverişi yapmaktadır. Takı olarak çeyrek yerine gram altın ya da yarım gram altın hediye edilmektedir. Yarım gram altına talep fazla. Yarım gram altın da şu anda 845- 850 lira bandında değişmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP