Asgari ücrete zam ve memur maaşları için Erdoğan’dan çok net mesaj!
117 okunma

Asgari ücrete zam ve memur maaşları için Erdoğan’dan çok net mesaj!

ABONE OL
14 Haziran 2023 14:59
Asgari ücrete zam ve memur maaşları için Erdoğan’dan çok net mesaj!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SON DAKİKA: ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET VE MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini Önce Kıbrıs ardından da Azerbaycan’a gerçekleştiren Erdoğan dönüş yolunca en çok merak edilen konulara açıklık getirdi. “Asgari ücretle ilgili bir beklenti var, onunla ilgili toplantılar yapılıyor, kafanızda net bir rakam var mı? Bir de en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak demiştiniz, temmuz ayı itibarıyla bu gerçekleşecek mi?” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten Temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak” diyerek milyonlara çok net mesaj verdi.

image (2)

MASADA RAKAM KONUŞULMADI

Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak asgari ücret Tespit Komisyonu toplantısınınsonunda yaptığı açıklamasında herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini ifade ederek, “Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın da olabilir, herhangi bir tarih yok. TÜRK-İŞ olarak talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz” demişti.

asgari

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrette enflasyon rakamları ve refah payı dikkate alınarak belirlenecek yeni rakam için birkaç tahmin var. Bunlardan en çok öne çıkanı ise yüzde 30-35 formülü oldu. 5 aylık enflasyon rakamı TÜİK tarafından 15,26 olarak açıklanırken Merkez Bankası verilerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyelerinde gelmesi bekleniyor. Sadece 6 aylık beklenen yüzde 20’lik enflasyon artışı ile de net 8.506 lira olan asgari ücret 10 bin liranın üzerine yükselecek. Yüzde 10-15’lik bir refah payı artışı ile net asgari ücret 2023 rakamının 11.058 TL ila 11.483 TL arasında olması bekleniyor.

1 (142)

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU İKİNCİ TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısının 19 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacağı açıklandı. Normal şartlarda Asgari Ücret Komisyonu çalışmaları bir aya yakın sürüyor ancak ara zam döneminde yeni rakamın 10-12 günlük kısa bir zaman diliminde açıklanması planlanıyor. Erdoğan’ın 23 Haziran Cuma veya 26 Haziran tarihinde rakamı duyuracağı ifade ediliyor.

Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından tüm gözler Kurban Bayramı sonrası emekli ve memur zammı düzenlemelerinde olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP