Başkan Özcan 5 Eylül Kurtuluş Bayramının 101. Yılını Kutladı
108 okunma

Başkan Özcan 5 Eylül Kurtuluş Bayramının 101. Yılını Kutladı

ABONE OL
4 Eylül 2023 13:27
Başkan Özcan 5 Eylül Kurtuluş Bayramının 101. Yılını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 5 Eylül Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen yabancı halk dansları topluluklarını makamında ağırladı.

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yıldönümü dolayısıyla Gürcistan, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mısır, Acara Özerk Cumhuriyeti ve Hindistan’dan halk dansları toplulukları ilçeye geldi.

“DİRENİŞİN BAYRAKTARLIĞININ YAPILDIĞI BİR COĞRAFYA”
Misafirlerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Sizleri burada görmekten oldukça mutluyuz. Geçen yıl Nazilli’nin kurtuluşunun 100. yılını coşkulu bir şekilde kutladık. Değerli misafirlerimizle bu önemli gün daha da anlamlı hale geliyor. Burası direnişin bayraktarlığının yapıldığı bir coğrafya. İşgale karşı efelerin ayağa kalktığı, bir milletin namusunu kurtarmak için direndiği bir coğrafya. Bunu hep birlikte kutluyor olmak, tüm emperyalizme karşı mücadele etmiş milletlere bir örnek teşkil etmektedir. Sizleri burada ağırlamak büyük mutluluk, hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

“101 YILLIK DESTAN”
101 yıllık destanı kutlayan Başkan Özcan; “Huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenleri, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor 5 Eylül Nazillimizin Kurtuluş Günü’nü büyük bir gururla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Kurtuluş etkinlikleri 4 Eylül Pazartesi günü saat 20.00’de Belediye Meydanında altı farklı ülkeden gelen ekiplerin gösterileri ile başlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP