Çerçioğlu Nazilli’de 65 Bin Fide Dağıttı
378 okunma

Çerçioğlu Nazilli’de 65 Bin Fide Dağıttı

ABONE OL
21 Mart 2024 19:26
Çerçioğlu Nazilli’de 65 Bin Fide Dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, Ata Tohumları Projesi kapsamında Nazilli İstasyon Meydan’nda 65 bin fide dağıttı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 yıl önce başlatılan Ata Tohumları Projesi kapmasında her yıl tüm ilçelerde iki kez yazlık ve kışlık sebze fidesi dağıtılmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi
Nazilli İstasyon Meydanı’nda kurulan çadırda vatandaşlara 65 bin
adet yazlık fide dağıtıldı. Her birinin içinde domates, biber, patlıcan, acur, salatalık ve fasulye fidesinin bulunduğu 2 bin 500 poşet Nazillili vatandaşlara dağıtıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Dr. Ertuğrul Tetik ile birlikte İstasyon Meydanı’nda kurulan çadıra gelerek fideleri Nazilli halkıyla bizzat buluşturdu. Ata tohumundan elde edilen fidelerden almak isteyen çok sayıda vatandaş dağıtım öncesi çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

”AMACIMIZ YERLİ TOHUMLARIN KAYBOLMAMASI”
Fidan dağıtımı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarını gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yaptıkları yerli ve milliliğin böyle olunduğunu ifade ederek, sözle yerli ve milli olunmaz derken, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Dairesi ve tüm bu birimde çalışan arkadaşlarımız ben dahil olmak üzere köylerdeki büyüklerimizi ziyaret ettik. Onların sandıklarda sakladıkları tohumları rica ettik ve onlarda biz güvendiler ve bize verdiler. Bizde o tohumları yetiştirerek fide haline getirdik. Bunlar bizim Aydın’ımızın yerli tohumlarıdır. Doğaldır. Vatandaşlarımızdan ricamız yetiştirdikleri ürünlerin tohumlarını biriktirsinler ki bir daha ekebilsinler. Amacımız yerli tohumların kaybolmaması. Gelecek nesillere aktarmamız. Yerli ve milli öyle olunur. İcraatla olunur. Sözle yerli milli olunmaz. Bu yıl 3 milyon adet kapasitemiz. Toplam 27 milyon adet yetiştirdik. Önümüzdeki yılda 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm gücümüzle fidanlarımızı koruyoruz. Gelecek nesillere aktarıyoruz. Bunlar bizim değerimiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP