Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması
139 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması

ABONE OL
22 Aralık 2022 12:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret zammıyla ilgili işçi temsilcisi Türk-İş’ten 9 bin lira teklifi gelmişti. Teklifle ilgili Hükümet ve işveren kanadından yanıt gelmeyince Türk-İş masadan kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise söz konusu teklifle ilgili “Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var.” yanıtını verdi. Bugün ise asgari ücret zammı açıklanıyor. Edinilen bilgiye göre, kritik açıklamanın yapılacağı saat 12.00 olarak belirenmişti. Asgari ücretle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor! 7’den 77’ye milyonlarca vatandaş ‘Asgari ücret ne kadar olacak?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 40’ına yakın kesimi asgari ücretli olarak çalışıyor. Milyonlarca kişinin maaşını doğrudan, dolaylı olarak 84 milyon kişiyi ilgilendiren 2023 asgari ücret duyuruluyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Bakan Bilgin de kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret: Net 8 bin 500 TL oldu. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş basın toplantısında yer almadı  

Cumhurbaşkanı’nın sözleri şöyle:

Çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz.


İŞVERENLERİN ÜZERİNE ALTINDAN KALKILAMAYACAK YÜK GELMESİNE İZİN VERMEYİZ

İşverenlerin üzerine altından kalkılamayacak yük gelmesine izin vermeyiz

Sırtımızda yük küfesi var.

ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞLE YIL ORTASINDA ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YAPILDI

2002 yılında 184 TL olan asgari ücret nominal olarak 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır

Yıl içerisinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık

ASGARİ ÜCRETTE GEREKİRSE BU YIL DA ARA DÜZENLEME YAPABİLİRİZ

‘BİLGİN’LE GÖRÜŞTÜ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le bir araya geldi. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin’le görüşeceğini açıklamış ve bugün asgari ücreti açıklayacağını söylemişti.

SIRTIMIZDA KÜFE VAR

Erdoğan, Türk-İş’in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili de “Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz” ifadelerine yer vermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP