Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Açıklayacak!
122 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Açıklayacak!

ABONE OL
16 Ocak 2024 16:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Açıklayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliye ek zam düzenlemesi için milyonların beklediği kritik Kabine Toplantısı başladı. SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammında en somut adımın atılacağı toplantının ardından tüm gözler açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak. En düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? diye merak ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun 3 milyon kişinin 5450 TL sınırına takıldığını söyledi. Tek formülü de açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarını açıklamasıyla memur ve memur emeklilerinin yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ise yüzde 37,57 zam alacağı kesinleşmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek refah payı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen düzenleme tamamlandı.

KABİNE TOPLANDI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Yüzde 37,57’lik zam oranının yükseltilmesine yönelik düzenleme, Kabine’ye sunulacak. Toplantının ardından her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak. Burada yapılan değerlendirmenin ardından düzenleme yasalaşması için Meclis’e gönderilecek.

EMEKLİ KÖK MAAŞI 5.450 LİRANIN ALTINDA OLANLAR DİKKAT!

Emekli kök maaşa atış yapılacak. 4.500 lira kök maaşı olan birisine 1691 lira fark geliyor. Yüzde 50 zam yapılırsa 6750 lira olacak. Yani 5.450 liraya kadar bir fark yok! Bu rakama kadar aylık alan da yaklaşık 3 milyon emekli var. Bu çok büyük bir oran. En düşük emekli maaşı 11 bin liraya tamamlanır ama diğer kişilere de sadece seyyanen verilmeden oransal bir artış yapılırsa kendi içinde de adaletsiz bir durum olacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SSK emeklileri ayın 17’si ile 26’sı, Bağ-Kur’lular ise her ayın 25’i ile 28’i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1’i ila 5’i arasında alıyor. Yarın başlayacak SGK emekli maaşı ödeme tarihleri öncesi milyonlar ‘zamlı emekli maaşı ne zaman ödenecek?’ sorusuna yanıt arıyordu. Özgür Erdursun milyonlarca kişinin merak ettiği tarihe ilişkin, “Zamlı emekli maaşı ödemeleri büyük ihtimal bu aya yetişmeyecek. Aradaki fark Şubat ayında ödenecek” dedi.

SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında yapılıyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP