Depremzedeler için “Evim Yuvan Olsun” kampanyası başlatıldı
128 okunma

Depremzedeler için “Evim Yuvan Olsun” kampanyası başlatıldı

ABONE OL
19 Şubat 2023 11:45
Depremzedeler için “Evim Yuvan Olsun” kampanyası başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremzedeler için düzenlenen ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasıyla, kurulan sistem üzerinden hayırseverler evlerini ihtiyaç sahiplerine bedelsiz ya da indirimli kiralayabilecek. Ev tahsis etme imkanı olmayanlar ise nakdi bağış yoluyla depremzedelere barınma desteği verebilecek

Hayırseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem devreye alındı. Ev tahsis etme imkanı olmayan vatandaşlar ise sistem üzerinden nakdi bağış yoluyla depremzedelere barınma desteği verebilecek. Uygulama üzerinden oluşan konaklama imkanları, depremzedelerin istifadesine sunulacak.

Uygulama kapsamında, boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusu alınacak. Başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “Ödünç Sözleşmesi” imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP