Erdoğan’dan Emekli Maaşı Çağrılarına Yanıt!
142 okunma

Erdoğan’dan Emekli Maaşı Çağrılarına Yanıt!

ABONE OL
28 Şubat 2024 21:20
Erdoğan’dan Emekli Maaşı Çağrılarına Yanıt!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşı seyyanen zam çağrılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Birileri çıkıp emeklileri tahrik ediyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Erdoğan, “Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor” diyerek emekli maaşı zammı çağrılarına yanıt verdi.

31 Mart yerel seçimleri için sahaya inip il il gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Kütahya’ya geldi. Erdoğan’ın buradaki konuşmasının gündeminde muhalefetten gelen emekliler için 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen zam çağrıları vardı. “Ekonomi hesap kitap işidir” diyen Erdoğan, “En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil” diye konuştu.

“KİRLİ İTTİFAKLARA MEYDAN VERMEYECEĞİZ”

İşte Erdoğan’ın son seçim mitingindeki konuşmasından öne çıkanlar:

Sizlere mayıs ayındaki seçim sonuçları için bir borcumuz var. İttifakımıza ve şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şimdi de sizlerden ‘Türkiye yüzyılı’ belediyeciliği, gerçek belediyecilik için destek istiyoruz. Yerel seçimlere ittifak olarak ayrı ayrı adaylarla giriyoruz. Centilmence rekabetin en güzel şekilde neticelenmesini diliyorum.

Ülkemizin güvenliğine, istikrarına, hedeflerine göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bazı şehirlerimizde yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’ta da milletimizle omuz omuza verip, meydanı kirli ittifakların karanlık hesaplarına bırakmayacağız. Ülkemizin birliğine saldıranlara izin vermeyiz.

“EMEKLİ MAAŞLARINI ÖNCESİYLE KIYASLANMAYACAK SEVİYEYE ÇIKARDIK”

Hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. En çok etkilenen kesimin başında emeklilerimiz var. Her ne kadar emekli maaşlarını bizler önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşların hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. Devletin gelirleri ve giderleri arasında dengeyi tutturamazsanız 80’lerde, 90’larda olduğu gibi çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmaz.

EMEKLİ MAAŞI YORUMU: ELBETTE YETERLİ DEĞİL

En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP