Fahiş Kiralar İçin Bakanlık Harekete Geçti
187 okunma

Fahiş Kiralar İçin Bakanlık Harekete Geçti

ABONE OL
30 Haziran 2023 10:32
Fahiş Kiralar İçin Bakanlık Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira artışları Türkiye’nin gündemindeki yerini korumaya devam ederken asgari ücret zammından sonra şimdi de site yöneticileri aidatlara fahiş ara zamlar yapmaya başladı. Bakanlık ise haksız artışların peşine düştü. Buna göre; fahiş zam yapan yöneticilere dava açılabilecek, yöneticiler görevden alınabilecek.

Kiralık ev arayanlar fahiş kira artışlarından şikayet ederken bir yandan da aidatlara gelen zamlar gündemde. Bir süredir ciddi artış yaşanan site aidatları asgari ücret zammıyla beraber tekrar konuşulmaya başlandı. Site yönetimleri maaş artışlarından hemen sonra, aidatlara ara zam yapma kararları almaya başladı.

DAVA AÇILABİLECEK, GÖREVDEN ALINABİLECEKLER

Bir süredir kar amacı güden şirketler gibi yönetilmeye başlanan bazı sitelerin adeta rant kapısı olmaya başladığı aktarılıyor. Site sakinlerinden toplanan aidatlarla milyonlarca lirayı yöneten site başkanlarının aldıkları keyfi kararlarla aidatların artmasına yol açtığı da belirtiliyor.

Bakanlık da yaptığı duyuruda yeni asgari ücretin ardından aidatlara zam yapan yöneticilerin kendilerine şikayet edilmesini istedi. Bu doğrultuda enflasyon oranlarının üzerine zam yapan yöneticilere dava açılabilecek ve görevden alınabilecekler.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP