Halk İster Büyükşehir Vaat Eder
213 okunma

Halk İster Büyükşehir Vaat Eder

ABONE OL
16 Temmuz 2023 14:45
Halk İster Büyükşehir Vaat Eder
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini söyledi. Özlem Çerçioğlu, 2024’te yapılacak yerel seçimlerde aday olduğunu açıkladı. 2009’da Aydın Belediye Başkanlığı, 2014’te de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Çerçioğlu 14 yılda Aydın’a değer katamadı. Manisa, Denizli, Afyon gibi komşu iller AK Parti belediyeciliğiyle kalkınırken, Aydın bu kalkınmayı izlemekle yetindi.

Medyatik topukları, algı operasyonları ve bilboard reklamlarıyla Aydın’ı idare eden Büyükşehir Belediye Başkanı, söz verdiği birçok projeyi hayata geçirmedi.

Aydınlılara hayal satan Özlem Çerçioğlu, belediye başkanlığı rolünü ‘zaten yapması gereken’ çöp toplama, temizlik, kaldırım gibi hizmetlerin yanında müreffeh, modern bir kent için vizyoner çalışma ortaya koyamadı.

KENT MERKEZİNDE TURİST GÖRÜLMEDİ

Yerel seçimlere hazırlanan Özlem Çerçioğlu, 14 yıllık görev süresi boyunca Aydınlıları kandırdı. 2009 yerel seçimlerinde ilçe merkezine günde 30 turist otobüsünü taşıyıp bin 200 turisti esnafla buluşturacağını söyleyen Özlem Çerçioğlu, seçildiğinin ilk günlerinde kente göstermelik birkaç turist otobüsü getirip şov yaptı. Ancak aradan geçen 12 yılda Aydınlı esnaf kent merkezinde bir daha turist göremedi.

VAADLER SÖZDE KALDI

Aydın eski otogar alanını fuar ve kongre merkezi haline getireceğini, burada sivil toplum kuruluşlarına ve meslek örgütlerine çalışma alanları tahsis edileceğini, ayrıca toplantı ve konferans salonları oluşturulacağını seçim meydanlarında haykıran Çerçioğlu, aradan geçen 14 yılda bu vaadiyle ilgili bir çivi bile çakmadı.

ÇERÇİOĞLU’NUN YAPAMADIĞINI VALİLİK YAPTI

2009 seçimlerinde Aydın’ın güneyinde 600 dönümlük alanda tarım ve hayvancılık bölgesi kuracağını ve burada organik ve sağlıklı ürünler yetiştirileceği konusunda vaatte bulunan CHP’li Çerçioğlu, bununla da kalmayıp ‘Aydın Organik’ tescilli markasının oluşturulacağını söyledi.

Çerçioğlu yine vaadini yerine getiremedi, Aydın Valiliği bu işe el alttı. Valilik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla şehrin güneyine geçen sene 713 dönüm sera bölgesi kurdu.

BATTI ÇIKTILAR NEREDE?

Şehri jeotermal enerji ile ısıtacaklarını kürsüden haykıran Büyükşehir Belediye Başkanı, bugüne kadar bu yönde de hiçbir adım atmadı.

Aydın’ın komşu ili Denizli’de 16 adet karayolu alt geçidi yapılırken, Çerçioğlu bugüne kadar vaat ettiği 22 battı-çıktıdan sadece 3’ünü yapılabildi.

50 BİN KİŞİLİK STAT HAYAL OLDU

Aydın’da askeriyenin kullanımındaki top yatağının seyir terası olarak düzenlenmesi, Ilıcabaşı’nda 500 yataklı termal tesis ve fizik tedavi merkezi yapılması, Zafer Meydanı’ndaki garaj alanının Kültür, Konferans ve İş Merkezi yapılması, Menderes Nehri etrafında rekreasyon alanları oluşturulması, mevcut otogarın bulunduğu alana Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve altına 500 araçlık kapalı otopark yapılması, 50 bin kişilik Zeybek Arena stadı, Işıklı doğal yaşam alanı gibi başlıca vaatler, 9 yıldır yerine getirilmedi, sadece lafta kaldı.

Ayrıca, Söke’de 500 araç kapasiteli otopark bulunan Kent Meydanı yapılması vaadi havada kaldı.

 

YATIRIMLARI DEVLET YAPTI

Çerçioğlu’nun vaat ettiği ancak yerine getiremediği Söke Çayı Islah Projesi Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirildi.

Söke’de Hızlı Ulaşım Ağı (Söke-Buharkent Arası) projesi kağıtta kalan vaatlerden oldu. Ayrıca Sarıçay Barajı da Çerçioğlu tarafından yapılmayınca Devlet Su İşleri bu işe el attı. 8 Aralık 2019’da temeli atılan barajın inşaat çalışmaları sürüyor.

NAZİLLİ DE KANDIRILDI

Özlem Çerçioğlu’nun Nazilli için 2014’te seçim beyannamesinde vaat ettiği Pirlibey Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi Projesi, Ege Bölgesi’nin en büyük Hal Projesi olan Nazilli Bölge Hali Projesi, Nazilli Kültür Merkezi Projesi, Nazilli Bölge Mezbahası Projesi, İsabeyli Kavşağı-Küçük Sanayi Sitesi Kavşağı ve Polis Okulu Kavşağı olmak üzere 3 adet kavşak projesi, Nazilli Kapalı Otopark Projesi ve İsabeyli 250 Kişilik Destekli Yaşam Evleri Projeleri ile ilgili aradan geçen 9 senede herhangi bir adım atılmadı.

GÖZ BOYUYOR

Yerel seçimlere hazırlanan CHP’li Özlem Çerçioğlu, köşe bucak nerede pazar varsa orada boy gösterip göz boyuyor.

Seçim bitince halkı unutan Çerçioğlu, göstermelik çalışmalarla prim toplamaya, oy devşirmeye çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Çerçioğlu’nun vaat ettiği ama yapmadıklarını ört bas etmek için reklam ve propagandalar için milyonlar harcıyor. Bol bol billboard reklamcılığı yapılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP