Hayırsever İşadamı Remzi Erdemci Bildiğimiz Gibi
913 okunma

Hayırsever İşadamı Remzi Erdemci Bildiğimiz Gibi

ABONE OL
22 Temmuz 2023 13:43
Hayırsever İşadamı Remzi Erdemci Bildiğimiz Gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Matematik Turnuvasında 1. Olan 12 Yaşındaki 6. Sınıf öğrencisi Azra Hüma Uyal, Güney Kore’de Düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ancak maddi imkanların yeterli olmaması şampiyona ya katılmasını zorlaştırdı.

BABASI HER YOLU DENEDİ 

12 yaşındaki Azra’nın babası Osman Uyal, kızı şampiyona ya katılabilmesi için çalmadık kapı bırakmadı ancak eli boş döndü. En son olarak gazetemizin imtiyaz sahibi Şahin Kaya’ya ulaşarak durumdan bahsetti.

YAPILMAYANI YAPAN REMZİ ERDEMCİ

Şahin Kaya, bütün olanı biteni dinleyip Nazilli Müteahhitler Derneği Başkanı Remzi Erdemci ile görüştü. Erdemci hiç düşünmeden baba ve kızına sponsor olarak bütün imkanlarını seferber etti ve Türkiye Şampiyonu Azra Hüma Uyal’ı Güney Kore’de düzenlenen Matematik Dünya şampiyonasına gönderdi.

GÜNEY KORE’DE BRONZ MADALYA KAZANDI

Güney Kore’de şampiyona ya katılan Azra, çok iyi bir başarı elde ederek bronz madalya kazandı. Türkiye’ye döndüklerinde ilk iş teşekür etmek için Remzi Erdemci’nin ofisine uğrayan Baba Kız’a bir süpriz ile karşılaştı. Erdemci, genç kızın eğitim öğretim hayatı boyunca bütün masrafları karşılayacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP