İkinci El Araba Alacakları Heyecanlandıracak Gelişme
137 okunma

İkinci El Araba Alacakları Heyecanlandıracak Gelişme

ABONE OL
5 Şubat 2024 21:59
İkinci El Araba Alacakları Heyecanlandıracak Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el otomobil almayı düşünen yurttaşların yüzlerini güldürecek bir gelişme yaşandı. Çıkacak yeni yasa ile birlikte ikinci el araç fiyatları dip yapacak.

Otomobil sektöründe son aylarda gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Özellikle ikinci el pazarında fiyatlar geçtiğimiz yıllara göre büyük oranda düşmüş vaziyette. 

Teknolojioku’nun aktardığına göre bu fiyat düşüşleri ise sadece başlangıç. İkinci el otomobil fiyatları son dönemde düşme eğiliminde. Son yasa ile birlikte bu fiyatlar daha da düşecek.

Haberde şu sıralar yeni bir ikinci el araç alma düşüncesinde olan kişilerin bir süre daha beklemesi tavsiye ediliyor. Bunun nedeni ise şöyle açıklanıyor:

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE YENİ DÜZENLEME

“Araba fiyatları kredi faizleri ve vade sürelerinden ötürü düştü. Çünkü kimse bu şartlarda otomobil almaya sıcak bakmıyor.

Şimdi ise ekonomi bakanlığı ikinci el otomobil satışların yeni bir dönemin startını vermeye hazırlanıyor.

VADE SÜRELERİ KISALTILACAK, FİYATLAR DÜŞECEK

Kulis dedikodularına göre ikinci el otomobil satışlarında vade süreleri biraz daha kısaltılacak. Ayrıca çekilebilen maksimum tutar da düşürülecek.

Bu sayede ikinci el piyasasındaki satışlar daha da yavaşlamış olacak. Bu da otomobil fiyatlarının daha da düşmesinin önünü açmış olacak.

İKİNCİ EL ARAÇ İÇİN ACELEYE GEREK YOK

Şunu söylememiz gerekiyor. Eğer ikinci el otomobil almak için elinizde nakit varsa acele etmek çok mantıklı görünmüyor. Biraz daha bekleyip fiyatların düşmesi beklenebilir. Elbette tercih sizin.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP