Kraliçe’de Nerde kalmıştık? 
718 okunma

Kraliçe’de Nerde kalmıştık? 

ABONE OL
18 Aralık 2022 21:56
Kraliçe’de Nerde kalmıştık? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşte öyle parti ile esamesi olmayan siyasetin s sinden anlamayan Şefik Çerçioğlu’nun gelini olmasının dışında hiç bir vasfı ve etiketi olmayan iki çocuk annesi Özlem, siyaset arenasına paraşütle bırakılmıştı.

O tarihte Milletvekilliği CHP Aydın sıralamasında 4. Sıradan Siyaset arenasına girdi. Kimse o dönemin bu soğuk, utangaç, sıkılgan hitap yeteneği olmayan bir kadından bugünün Aydın CHP Siyasetinin önünü tıkayan ve kendine biat etmeyenleri siyaset sahnesinde silmek için hertürlü siyasi oyunları kurgulayıp hayata geçirecek bir Politika kurnazına dönüsebilecegini tahmin etmemiştir.

 

Neyse bu önemli siyaset oyunlarına yavaş yavaş tarihi geldiğinde ayrica değineceğim. 2002 de seçim sattı mahalline girdiğimizde bu hanfendi ile köy köy mahalle mahalle kahve kahve bizzat yanında yer alan sayılı insanlardan biriydim. O kadar ki köy kahvelerin konuşma sırası ona geldiğinde çoğu kez o köy ve köyün özellikleri ile ilgili bilgileri önceden ben hazırlayıp eline not olarak veren bir kişiydim ben nasıl hitap edeceğine kadar önemli anektodları bizzat yazıp önüne koydum. Çünkü ekibi yoktu. Kimse yoktu yanında. Tek ortak noktamız hedefimiz CHP idi ve eski eşimin lise arkadaşı olması dışında hiçbir ortak yanımız malesef yoktu. Gece gündüz günlerce seçim ekibiyle CHP kazansın diye uğraş verdik .O dönemin yurtsever devrimci CHP kadroları inanmışlıklarıyla canı gönülden çalıştılar ve o rüzgarla CHP Aydın’da 4 milletvekili birden çıkarmayı başarmıştı. Kimse bilemezdi o gün CHP’ye kayınpeder ve jantsa etiketiyle Eski genel sekreter Önder Sav sayesinde listelere konulan O secim oncesi de var tabiki Antalya’da bir büyük otelde Özlem hanım ve kayınpederinin Deniz Baykal ile buluştuğu çok önemli duygusal konuların konuşulduğunu o dönem biliniyordu. Bunu bizzat buluşmaya şahit olan bir kişiden dinleyip gelen bir emekli mühendis abimizden duymuştum. Kendisi şimdi rahmetli. O bulusmalardan sonrası

Deniz Baykal bey her yerde el üstünde tuttu. Kara kaşı gözüne değil, tabiki bu ilgi ve alaka. İşte bazı insanlar çok şanslı doğuyorlar yeryüzüne gelirken bunlardan belki en önemlisi Özlem Çerçioğlu’dur. Hiç seçim kaybetmedi. Sonra TBMM günleri başladı. Parlamentoda ilk danışmanı çok iyi bir insan olan Sevim hanımdı. Umarım bu yazımı okuyorsa kulakları çınlasın İkinci bölümün sonu burda bitiyor.

 

Devamı Diğer sayıda.

CHP’nin gerçek yureklilerine köşemden Selam olsun. 3. Bölümde buluşmak üzere herkese mutlu günler diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP