Milyonları İlgilendiren Yasa Mecliste
174 okunma

Milyonları İlgilendiren Yasa Mecliste

ABONE OL
15 Ocak 2024 15:59
Milyonları İlgilendiren Yasa Mecliste
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşverenlere verilen asgari ücret desteği yükseliyor. AK Parti söz konusu düzenlemeyi içeren yasa teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Yasayla birlikte asgari ücret desteği günlük 23,33 TL, aylık 700 TL’ye yükselecek. Öte yandan AK Parti’den SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili de yanıt geldi.

AK Parti ekonomiye ilişkin bir dizi düzenlemeyi içeren yasa teklifini bugün TBMM’ye sundu. Yasa teklifine komisyon sürecinde SSK ve Bağkur emekli aylıklarına düzenlemeyle ilgili maddenin de eklenmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler TBMM’de yasa teklifi ve içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 700 TL’YE YÜKSELİYOR

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ve kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

EMEKLİ ZAMMI DA EKLENECEK

Bakanlıklarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Ortaya bir rakam çıktığı takdirde ki önümüzdeki günlerde Kabine toplantısı söz konusu olacak. Burada netleştiğinde bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP