Nazilli Belediyesi Kültür Yayınları En Zengin Haline Ulaştırılıyor
109 okunma

Nazilli Belediyesi Kültür Yayınları En Zengin Haline Ulaştırılıyor

ABONE OL
5 Aralık 2023 23:39
Nazilli Belediyesi Kültür Yayınları En Zengin Haline Ulaştırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediyesi Kültür Yayınları içerisinde yer alan Nazilli Tarihinin Kaynakları I,II,III ve IV kitaplarını hazırlayan Yavuz Akbaş’ı makamında ağırladı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana Nazilli’nin tarihinin araştırılması, kültürel değerlerinin korunması ve sanatsal yönünün zenginleştirilmesi için büyük emek veren Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 2019 yılından bugüne Nazilli Belediyesi Kültür Yayınları’nın en zengin haline ulaştığına dikkat çekti.

Nazilli tarihinin araştırılması ve yazılı hale getirilmesi için büyük emek veren Yavuz Akbaş’a teşekkür eden Başkan Özcan; “Nazillimizin kültür ve sanat tarihine emsalsiz eserleriyle destek veren Yavuz Akbaş hocamız yazmış olduğu kitapları bizler için imzaladı. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“GELECEK NESİLLERCE DE DAİMA HATIRLANACAKTIR”

2008 yılından bu yana Osmanlı sosyo-ekonomik tarihi ve Kadi Sicilleri üzerine çalışmalar yürütülen Yavuz Akbaş; “Belediye Başkanımız Sayın Kürşat Engin Özcana kabulleri için teşekkür ederim. O olmasaydı 4 ciltlik ilmî eserleri yayıma hazırlayamazdım. En müşkül ânlarda desteğini esirgemediği için minnettarım. Zâtı âlileri Osmanlı devrinde Nazilli târih ve kültürü üzerine yapılan çalışmalara öncü Belediye Başkanı olmakla, şüphesiz gelecek nesillerce de dâimâ hatırlanacaktır. Görevlerinde muvaffakiyetler dilerim” dedi.

YAVUZ AKBAŞ’IN OSMANLI DEVRİ’NDE NAZİLLİ ÜZERİNE YAZDIĞI 4 CİLT İLMİ ESER

Kestel Nam-ı Diğer Nazilli Kazası Avarız Defteri Hicri 1111 Miladı 1699/ Nazilli Tarihinin Kaynakları I (2. Baskı)

Osmanlı Belgelerinde Kestel Nam-ı Diğer Nazilli Kazası XVIII. Asır/ Nazilli Tarihinin Kaynakları II

Kestel Nam-ı Diğer Nazilli Kazası Nüfus Defteri Hicri 1256 Miladi 1840-1841/ Nazilli Tarihinin Kaynakları III

Osmanlı Belgelerinde Nazilli Kazası XIX. Asır/ Nazilli Tarihinin Kaynakları IV.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP