Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Anlamlı Etkinlik
1290 okunma

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Anlamlı Etkinlik

ABONE OL
25 Eylül 2023 19:02
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Anlamlı Etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ahilik haftası dolayısıyla  ilçede eğitim veren meslek liselerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Nazilli Belediye Meydanında düzenlenen etkinliğe Nazilli’de eğitim veren meslek liselerindeki müdür , öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında lokma hayrı ve  Meslek Liselerinin açtığı stantlarda tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, etkinlikşe ilgili yaptığı açıklamada, “5 meslek lsemizle birlikte ahilik haftasını kutluyoruz. Ahilik Türk tarihinin en önemli oluşumlarından biridir. Ahilikle ilgili Osmanlı Devletimizin kuruluşuna kadar büyük emekler sarfetmişlerdir. Usta, çırak, esnaf ilişkileri açısından biz de 4 bin öğrencinin eğititm gördüğü meslek liselerinde hizmet vermek istiyoruz. Bunun için bir etkinlik düzenledik. Farkındalık oluşturmak adına da aynı zamanda okullarımızın kendi tanıtımları gerçekleştiriliyor. Nazilli’de meslek eğitimi çok iyi, bir diğer amacımız da meslek liseleri izle yönledindirmek. Orta öğretime giden öğrencilerimizin uakşaşık yüzde 40’ı meslek liselerinde eğitim görüyor. Hedefimiz bu rakamı yüzde 60’lara çıkarmak. Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırdık. İstiyoruz ki meslek liselerimizden mühendisler çıksın, ana unsur meslek liseleri olsun.”dedi.

Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılınç, “Mesleki Eğitim Merkezi olarak bu etkinlikte yerimizi aldık. Ahilik bizim için çok önemli. Esmafımızla, işbirliğini artırmak, onlaron sorunlarını dinlemek açısından özellikle çıraklık eğitiö istihdam açısından öenmli bir kurum. Karşılıklı birbirimizi destekleyelim istiyoruz. Meslek lisesi öğrencileri öğrencileri onlara gittiklerinde geri çevirmesinler. Zaten devlet her öğrenci için asgari ücretin yarısı kadar destek veriyor. İşverenin hesabına yatıyor. Birçok işveren bu konulardan habersiz. En çok şu sorunu yaşıyoruz, birçok işyerinde malesef usta öğreticilik belgesi yok. Sanayi esnafı ara eleman bulamamaktan şikayet ediyor, onları okulumuza davet ediyoruz, gelin sizi çırak öğrencilerimizle buluştıralım.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP