Nazilli’de 15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı
196 okunma

Nazilli’de 15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı

ABONE OL
15 Temmuz 2023 23:55
Nazilli’de 15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri sabahki şehitlik ziyareti ve mevlidi Şerif Okunmasının ardında akşamda Belediye Meydanındaki etkinliklerle devam etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 7 yıldönümünde Nazilli’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için etkinlikler gerçekleştirildi. 7 yıl önce gerçekleşen saldırı girişimi sırasında yüzlerce vatandaş yaralanırken, 251 vatandaşımızda hayatını kaybetti.

Nazilli’de ise bu kapsamda sabahtan sabah Eğriboyun Mezarlığında Şehitlik ziyareti, öğle namazı öncesi Koca Camiinde Mevlidi Şerif Okundu. Akşam ise Nazilli Belediye Meydanında etkinlikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı Kahramanları’ programındaki konuşması canlı olarak vatandaşlara izletildi. Daha sonra mehteran gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Kuran-ı Kerim okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş Ömer adlı şiiri okudu. Daha sonra Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Etkinlikler ödül töreni, şiirlerin okunması, tasavvuf konseri, 15 Temmuz Belgeselinin gösterimi gibi etkinliklerle sona erdi.

“15 TEMMUZ DERS VEREN BİR DESTANDIR”

Darbe girişiminin milletin yazdığı kahramanlık destanıyla bozguna uğratıldığını ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve beraberliğinin bütün kararlılığının, milli birlik ve dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır.”

“MİLLETİN İSTİKLALİNİ, YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR”

Kaymakam Arısoy konuşmasının devamında, “Cumhuriyetimizin 100, Yıldönümünü kutlama hazırlandığımız bugünlerde Türkiye yüzyılının temelleri, 15 Temmuz gecesi vatan ve millet uğruna mücadele veren Türkiye Yüzyılının Kahramanları olan milletimizin mücadelesi ve azm kahramanlıkları sayesinde inşa edilecektir. 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin bizlere en büyük mirası Türkiye Yüzyılını tahayyül edebilme ve yaşayabilme onurunu hissetme imkanını bizlere canları pahasına vermeleridir. Türkiye yüzyılının kahramanları böylelikle ülkemiz, devletimiz ve milletimizin gerçekleştirdiği atılımda kendi üstlerine düşen görevi çeşitli alanlarda yerine getiren daha nice kahramana ilham vermiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Unutulmaması gerekir ki, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde ifade ettiği gibi “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” ifadelerini kullandı.

Belediye Meydanı’nda başlayan törene; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP