“Türkiye’de Emekliler Muhtaç Durumda”
446 okunma

“Türkiye’de Emekliler Muhtaç Durumda”

ABONE OL
29 Eylül 2023 16:50
“Türkiye’de Emekliler Muhtaç Durumda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi emeklinin sorunlarını dile getirmek için Nazilli’de basın açıklaması yaptı.

Ekim ayında maaşların iyileştirmeye gidilmesi gerektiğini talep eden Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe;” Temmuz ayı itibariyle açlık sınırının 12 bin, yoksulluk sınırının ise 38 bin liraya dayandığı göz önüne alındığında 7 bin 500 liralık en düşük emekli aylığı ile emekliler yarı aç yarı tok hayatta kalmayla ölüm arasındaki ince çizgide yaşam mücadelesi vermektedir.” dedi.

“EMEKLİ HİÇ BU KADAR ZOR DURUMA DÜŞMEMİŞTİ”

Emeklilerin hiç bu kadar zor duruma düşmediğini belirten Şube Başkanı Faruk Baştepe;” bin 500 TL emekli maaşı olan ve dahası var bunun altında dul yetim aylığı alanlar var. Lütfen bir hesap uzmanı arıyoruz bu parayla bu hayat şartlarında bir ay değil 15 günün hesabının yapılmasını istiyoruz. Emekli hiç bu kadar zor duruma düşmemişti Ekim ayından itibaren emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Emekliye sonra verilecek olan zamlar çok geç olabilir emekli ay sonunu getiriyor da nasıl getirdiğini nasıl geçindiğini bir kendisi biliyor bir de ALLAH biliyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında Ekim ayında emekliye verilmesi düşünülen 5 bin TL emekliye nefes aldırmaz. Emekliye şu an için bile 5 bin TL değil 10 bin TL verilse emeklinin mutfağındaki yangını söndürmeye yetmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINA ÜMİTLENDİK”

İyileştirmelerin emekliler için de geçerli olması gerektiğini dile getiren Başkan Faruk Baştepe;”Derneğimizin ve üyelerimizin yoğun çabası sonuç vermiş olmalı ki, hükümetin ikinci büyük ortağı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 8 bin 77 liralık seyyanen artışın emeklilerin kök ücretine yansıtılması şeklindeki açıklamalarıyla ümitlendik. Ancak her nedense Sayın Bahçeli, emekliler lehine yaptığı açıklamayla ilgili birden bire sessizliğe büründü ve emeklilerin adını bir daha ağzına almaz oldu. Bu konuda emeklilerin Sayın Bahçeli’den bir açıklama beklediğini de buradan belirtmek istiyorum. “ dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP