Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına Katıldı
140 okunma

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına Katıldı

ABONE OL
24 Mart 2023 17:21
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı. Partinin genel başkanı Fatih Erbakan, ittifak protokolüne imza atacak. Erbakan, 4 gün önce yaptığı açıklamada partisinin hiçbir ittifakta yer almayacağını belirterek cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurmuştu.

Ak Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’na Yeniden Refah Partisi de katılma kararı aldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ittifak protokolüne imza atacak. Parti temsilcileri, ittifak protokolünü teslim etmek üzere Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) götürdü.

İttifak protokolünü YSK’da imzalayan Cumhur İttifakı, basın açıklaması yaptı. YSK önünde yapılan açıklamada ilk olarak MHP’li Fethi Yıldız şunları söyledi: “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı’da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP