Yesevi Hareketi Derneği Nazilli’de oluşturduğu arama kurtarma ekibiyle olası afetlere hazırlanıyor
  • Aydın Halk Haber
  • Güncel
  • Yesevi Hareketi Derneği Nazilli’de oluşturduğu arama kurtarma ekibiyle olası afetlere hazırlanıyor
370 okunma

Yesevi Hareketi Derneği Nazilli’de oluşturduğu arama kurtarma ekibiyle olası afetlere hazırlanıyor

ABONE OL
6 Ağustos 2023 16:54
Yesevi Hareketi Derneği Nazilli’de oluşturduğu arama kurtarma ekibiyle olası afetlere hazırlanıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yesevi Yardım Hareketi Derneği, 6 Şubat depremlerinin ardından arama kurtarma ekibini Nazilli’de bünyesine kattı. Birçok alanda projeleriyle adından söz ettiren dernek, eğitimlerin ardından olası  afetlere karşı tam teşekküllü hazır olacak.

 

Türk dünyasında hayata geçirdiği sosyal yardımlaşma, sağlık, eğitim ve arama kurtarma projeleriyle adından söz ettiren Yesevi Hareketi Derneği, birçok kıtada gönülleri fethediyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Nazilli’de arama kurtarma ekibini kuran dernek, eğitimlerine aralıksız devam ediyor. 21 gönüllüden oluşan ekip Sümerpark’ta kahvaltıda buluştu. Öte yandan arama kurtarma eğitimleri kapsamında AFAD aracının tanıtımı yapılıp malzemelerin kullanımı anlatıldı.  En kısa zamanda eğitimlerin ardından gönüllülerin akredite olacağını belirten Yesevi Hareketi Derneği İl Başkanı Hidayet Karabay, “Bir afet olduğu takdirde tam teşeküllü, her şeyimiz hazır olarak bekleyeceğiz” dedi.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

Birçok kıtada yardımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Karabay,”Türkiye genelinde 2012 yılında Kayseri’de genel merkezimiz var. Ahmet Yesevi Yardım Hareketi olarak sonrasında dünyanın dört bir yanında insani yardım faaliyetlerimiz, kurban kesimleri devam etmekte. Son 4 yılda arama kurtarma olarak Türkiye’de       faaliyet gösteriyoruz. 3 sene önce Nazilli’de Yesevi Yardım Hareketi’ni arkadaşlarımızla kurduk. İnsani yardımlarımız Aydın bölgesinde devam ediyor. Bunun yanında Balkanlarda sünnet şölenlerimiz, Afrika’da ve Asya’da kurban kesimleri, su kuyuları açılımları devam ediyor. Yılın 12 ayı hak sahiplerine erzak dağıtımlarımız sürüyor. Tek eksikliğimiz vardı  arama- kurtarma ekiplerimiz yoktu. 6 Şubatta yaşanan büyük felaketin ardından özverili arkadaşlarımızın gayretleriyle geldik. Özgür Hocayla arama kurtarma ekibini Nazilli’de kurduk.  Eğitimlerimiz, 3 gündür devam etmekte. 2 günde AFAD aracıyla geldiler. En kısa zamanda Akredite olup,bir afet olduğu takdirde tam teşeküllü, her şeyimiz hazır olarak bekleyeceğiz. Biz insanlarımızın kalbine düşmek, gönlüne girmek adına yola çıktık . Önümüzdeki aylarda Nazilli’de yine faaliyetlerimiz devam edecek. İnsanlarımızın bize bu konuda destek olmalarını bekliyoruz.”dedi.

“EĞİTİMLERİN ARDINDAN HAZIR BİR TİM OLARAK BEKLEYECEĞİZ”

AFAD aracındaki malzemelerinin kullanımıyla ilgili eğitim aldıklarını belirten Ekip Lideri Özgür Özkan,”Yesevi Hareketi Arama Kurtarma Ekibi olarak, hafif düzey şehir arama kurtarmanın 3. Gününü yapıyoruz. Bugün AFAD aracının tanıtımı oradaki malzemelerin kullanımı üzerine de eğitim alacağız. Önümüzdeki haftada cumartesi pazar eğitimlerimizi kaya inişi çıkışı, hasta yaralı taşıma ve tatbikatla sonlandıracağız. Ekibimiz 21 kişilik ekip. Kahramanmaraş depreminden sonra bu kuruluş oluşturuluyor. Gönüllülerden oluşan ekibimiz inşallah bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayıp akreditasyon işlemlerini tamamladıktan sonra, ülkemizin her yerinde olacak afetlere hazır bir tim olarak Nazilli’de beklemeye başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP