Yüksek Otopark Ücretiyle Karşılaşınca Ne Yapmalıyız ?
97 okunma

Yüksek Otopark Ücretiyle Karşılaşınca Ne Yapmalıyız ?

ABONE OL
23 Ocak 2024 22:06
Yüksek Otopark Ücretiyle Karşılaşınca Ne Yapmalıyız ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’daki fiyatlar gündem olmaya devam ediyor. Son konuşulan zamlar ise otopark ücretlerinde oldu. Bazı yerlerde 2 saate kadar 340 lira istendiği 24 saat kalsa 1000 lira verilmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşın isyan ettiği konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV’de Serap Belet’in sorularını yanıtlayan Ağaoğlu fiyatlara isyan etti. Neredeyse bir asgari ücretin otopark ücretlerine gittiğini belirten Ağaoğlu yüksek fiyatla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiğini anlattı.

Tüketici Konferedarasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili şunları söyledi; Çok önemli bir konu. Hatta aylardır, yıllardır bu konuda çok sayıda mağdur var. Otopark parası bir insanın maaşını olduğu gibi alıp götürebiliyor.

“NEDEN BÖYLE?”

Temel nedenlerden biri İmar Kanunu Otopark Yönetmeliğine göre, uzun yıllardır yürürlükte bu, her binadan otopark yeri yapması veya harcı ödemesi isteniyor. Bu yönetmelikte o otopark harcının başka bir yere kullanılmasına izin vermez ve o binanın altına ücretsiz otopark tahsis edilir. Hani nerede ücretsiz otopark yaptı belediyelerimiz. Hiçbir yerde yapılmadı.

“BELEDİYELER DEĞNEKÇİLİK Mİ YAPIYOR?”

Bazı ilçelerimize ara sokaklara bakıyorum, büyükşehirin İSPARK tabelası dikmediği yerlere de ilçe belediyesi tabela dikiyor. Büyükşehir ne kadarsa o da aynı fiyata veriyor. Biraz insaf değnekçilik mi yapıyor bizim belediyelerimiz. 

İkinci neden başıboşluk. Belediye burayı rant kapısı olarak görüyor. Tarife komisyonuna fiyat belirleyin diyorlar. Bugün eğlence yerlerine gidildiğinde lüks yerlerde valeler bekliyor. Ne kadar fiyat alacak bilmiyorsunuz. Fiyat asmaları lazım. Ceza gerekiyor eğer fiyat yoksa.

“Geldiler 1 saat için 200 lira aldılar? Ne yapmalıyız?”

Benim yöntemim şu; ben o civarda en yakında İSPARK ne yazıyorsa benim ödediğim paranın farkını isterim. 200 lira aldı benden İSPARK’TA saatlik 52 lira ise ben o aradaki farkı isterim. Ödenmesi için Tüketici Hakem Heyetine’de internet üzerinden başvuruda bulunurum. Fiyat bulundurmadığı için de Ticaret Bakanlığı’na şikayet ederim. Fiyat varsa orada hak iddia edemiyoruz. Etiket olmaması fahiş fiyatla karşılaştığımız bizi güçlü kılar. Fiyat varsa yapacak bir şey yok.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP