1 Milyon Suriyeli’nin Geri Dönüşü Sağlanacak
149 okunma

1 Milyon Suriyeli’nin Geri Dönüşü Sağlanacak

ABONE OL
23 Mayıs 2023 09:30
1 Milyon Suriyeli’nin Geri Dönüşü Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. Kurtulmuş, “1 milyon Suriyelinin geriye dönüşünü sağlayacak, oradaki konutların yapımı meselesi hükumetin gündemindedir. Bir an evvel Suriyelilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geriye dönüşünün temin edilmesi için çalışmalar devam ediyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Kurtulmuş ve Özdağ, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, bölgesel sorunları, Türkiye’yi yakından ilgilendiren siyasi meseleleri konuştuklarını söyledi. Kurtulmuş, 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ümit ediyoruz ki Zafer Partisi genel çerçevede Sayın Erdoğan’a, Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verir ve Türkiye bu seçimi çok rahat bir şekilde tamamlar diye düşünüyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN YÜKLENEBİLECEĞİ BİR SINIR VAR’

Kurtulmuş, Türkiye’nin milli güvenlik, milli birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü meselelerini, terör örgütlerinin tehdit altında bıraktığı Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve bununla ilgili konuları müzakere ettiklerini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye’nin meselelerinden birisinin de Zafer Partisi’nin de çok sıkça gündeme getirdiği göçmen meselesi olduğunu söyleyerek, “Türkiye’deki göçmenler meselesinin önemli bir mesele olduğunu; ama bu meselenin Türkiye’nin isteği doğrultusunda değil, şartların zorlaması sonucu ortaya çıktığını müzakere ettik. Bu insanlar hayatta kalabilmek için ölümden kaçtılar, bombalardan kaçtılar. Ama bunun da Türkiye’nin yüklenebileceği bir sınırı var. Dolayısıyla zaten epey bir zamandır hükumetimiz Suriyelilerin güvenli ve onurlu geri dönüşünü sağlayabilmek için projelerini çalışıyor ve bunları da gerçekleştirmek için gayretle mesafe alıyor. Örneğin şuanda 550 bine yakın Suriyeli kendi memleketlerine, güvenli bölgelere geri dönmüştür. İnşallah Suriye’de normalleşmenin sağlanması, Suriye’de barış ve huzur ortamının temin edilmesi, güvenli bölgeler oluşturularak o bölgelerde de insanların geri dönüşünün temin edilmesi için son derece samimi ve takvimlendirilmiş bir çalışmanın içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP