14 Mayıs hazırlıkları başladı!
171 okunma

14 Mayıs hazırlıkları başladı!

ABONE OL
26 Şubat 2023 12:16
14 Mayıs hazırlıkları başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan toplantılarda, depremde yıkılan mahallelerin aynı seçim çevresi olduğu için birleştirilebileceği değerlendirilirken, nüfus müdürlüklerinin buralarda numarataj çalışması yapabileceği ve seçmen listelerinin buna göre oluşturulabileceği de gündeme geldi.

AK Parti kurmayları, “Örneğin, Hatay 1 nolu çadır kentin 1 nolu çadırında şu kişiler oturuyor, diye. Yani yıkılan mahallelerle çadır kentler irtibatlandırılabilir. Muhtarlık seçimi olmadığı için önemli değil. Çünkü Hatay için oy kullanıyorsun” dedi.

Deprem bölgesinden göç dolayısıyla nakil aldırmak için gerekli olan elektrik ya da su faturası gibi belgeler istenmeyecek, vatandaşın depremzede olduğunu ve hangi adreste kaldığını beyan etmesi yeterli olacak. Nüfus müdürlükleri deprem bölgelerinde AFAD ile koordineli bir şekilde konteyner ve çadır kentlerde kalanların yeni kimliklerinin çıkarılması için çalışmalara başladı.

Nüfus müdürlükleri eski kimliği olanların parmak izini alıp yeni kimlik veriyor, yeni kimliği olup kaydı olanlara da yeniden kimlik çıkarıyor ya da geçici kimlik kartı veriyor. Ayrıca, başka bir şehre gelen ancak kaydını aldırmayan, evi yıkıldığı için adresi de silinen depremzedeler de “en son kayıtlı” olduğu yerde oy kullanabilecek.

Otellerde ve yurtlarda kalan depremzedelerin de öğrenciler gibi “ikinci adresleri” olan yerlerde oy kullanması sağlanacak. Ölenlerin nüfus sisteminden düşüldüğü, kaybın yerine yeniden kimlik çıkartılmadığı sürece oy kullanamayacağını belirten AK Parti kurmayları şunları aktardı: “Türkiye ölülerin kayıt altına alınması konusunda çok profesyonel. Ölen kişilerin öldüğü andan itibaren kayıtları işleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP