ADÜ Rektörü Kent’ten Başkan Özcan’a teşekkür
169 okunma

ADÜ Rektörü Kent’ten Başkan Özcan’a teşekkür

ABONE OL
20 Ekim 2023 17:34
ADÜ Rektörü Kent’ten Başkan Özcan’a teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NAZİLLİ İÇİN ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Nazilli’ye gelen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve beraberindeki heyet Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı makamında ziyaret etti.

TEKNOKENT ve YENİ FAKÜLTELER GÜNDEMDE

Nazilli’de pek çok farklı projeye imza atmak ve kenti daha ileriye taşımak için verimli bir ziyaret geçirdiklerini kaydeden Prof.Dr. Kent; “Öncelikle değerli başkanımıza hem Aydın’daki kampüsümüze hem de buradaki kampüsümüze verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sümer Kampüsü’nü daha büyütmeyi istiyoruz. Orada 1+1 yaşlı bakım yerini aktif hale getirmek istiyoruz. Bu proje üzerine çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Nazilli’ye geldiğinde de bahsetmiş olduğu gibi Sümer Kampüs’te Teknokent düşüncemiz var. Sümer’de yeni fakültelerin kurulmasını, yeni öğrencilerin gelmesini istiyoruz. Aydın ve Nazilli tarihi bir yer. Tarihi yerleri dolaştık. Nazilli’ye Türkiye’de bir ilk olacak Arkeoloji Fakültesi kurulabilir. Bölüm olarak güzel sanatlarda ya da insan ve toplum bilimlerinde Arkeoloji bölümleri var ama Türkiye’de henüz bir Arkeoloji Fakültesi yok. Değişik bölümleri içinde barındıran, Roma-Bizans Dönemi, Selçuklu-Osmanlı Dönemi, Hitit Dönemi ayrı ayrı içinde barındıran bir fakülteye ihtiyaç var. Başkanımızla bu konuyla görüştük ve bir fakültenin açılması konusunda mutabık kaldık. Birlikte güzel çalışmalara devam edeceğiz. İnşallah başkanımızla bundan sonra en az ayda bir kez görüşüp, beraber ortaklaşa toplantı yapacağız. İşbirliğimiz hayırlı olsun” sözlerini kaydetti.

“NAZİLLİ’Yİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Sümer Kampüs’ün daha aktif hale getirilmesi için yapılacak tüm çalışmalara destek vereceklerini kaydeden Başkan Özcan: “Nazilli hizmeti özlemle bekleyen bir yer. Sayın hocamızın teşrifleri ile birlikte sahada dolaştık, ziyaretlerde bulunduk. Yerlerin tespitini yaptık. Sümerbank Basma Fabrikası’nın, Sümer Kampüsü’nün olduğu alanda ciddi bir hareketsizlik var. Oranın hareketli hale getirilmesi adına müthiş bir gelişim başlatıldı. Yeni bir müjde daha aldık. Kuyucak Meslek Yüksek Okulu’nun bir kısmı Nazillimize taşındı. 160 civarında öğrenci Nazilli Sümer Kampüsümüze geldi. Bu alanlar kendi halinde bırakıldıkça yok olup gidiyor. Bu alanları restore ederek sosyal hayata ve Nazilli’ye kazandırarak değerli hocalarımızla birlikte inşallah Nazillimizi o güzel günlerine kavuşturacağız. Bugün çok güzel müjdeler aldık. Hocamıza çok çok teşekkür ediyorum. Uzunca bir süredir Nazilli bunları bekliyordu. Bu müjdeleri verdiklerinden dolayı hem şahsım adına hem de şehrim adına teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP