AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dan 27 Mayıs Mesajı
203 okunma

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dan 27 Mayıs Mesajı

ABONE OL
27 Mayıs 2023 15:53
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dan 27 Mayıs Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Mayıs 1960 tarihinde ülkemiz özgürlüğe, milli iradeye ve demokrasiye karşı ilk darbeyi almıştır. Yeter söz milletindir sloganıyla yola çıkan merhum başbakan Adnan Menderes liderliğindeki Demokrat Parti, 27 yıllık tek partili CHP iktidarına son vermişti. Bunu hazmedemeyenler, milletin rekor oyuyla iş başına gelen Menderes’i, diktatörlük ve yolsuzluk yaftasıyla idama götürmüşlerdi.

Bu darbe ile 1924 Anayasası kaldırılmış ve millet iradesi feshedilmiştir. Bir grup cuntacının millet iradesine karşı yaptığı 27 Mayıs 1960 darbesinden yaklaşık 16 ay sonra 16 ve 17 Eylül 1961 tarihinde gerçekleşen idamların acısı milletimizin yüreğini dağlamıştır. Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu hukuk ve adaleti ayaklar altına alarak idama götürenlerin ve darbecileri destekleyenlerin alınlarındaki kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Buna karşılık Menderes ve arkadaşlarının milletimizin kalbindeki yeri her geçen gün daha da güçlenecektir.

 

Bu millete, milletin iradesine kastedenler çok şükür ki bugün tarihin kara sayfalarına hapsedildiler.

 

Demokrasi şehidimiz Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları ise mücadeleleriyle milletimiz tarafından her zaman hayırla yad edilecektir. Bilinmelidir ki; Anadolu topraklarında bu aziz milletin hak, adalet, milli ve manevi değerlerine kasteden zihniyet her zaman kaybetmeye mahkumdur.

 

Şükürler olsun, YASSIADA artık YASLI ADA olmaktan çıktı, YASSIADA artık “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak nesiller boyu anılacaktır.

 

İdam sehpasındaki son sözü bile ‘Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim’ olan rahmetli şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere ülkemizin istiklal ve istikbali canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP