Aydın’da Bayram Namazı Kaçta?
263 okunma

Aydın’da Bayram Namazı Kaçta?

ABONE OL
26 Haziran 2023 21:43
Aydın’da Bayram Namazı Kaçta?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ve Kurban Bayramı’nın ilk günü Güneş’in doğmasından yaklaşık 50 dakika sonra kılınan bayram namazı için Aydın’da saat 06:15’te cemaatle birlikte namaz kılınacak. İki rekattan oluşan bayram namazının nasıl kılınacağı ise detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İki rekattan oluşan bayram namazı şu şekilde kılınır:

1. RekatNiyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,Sübhaneke duasını okur,Yeniden eller kulak hizasına kaldırılarakTekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.İmam “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat bu sırada imamı dinler.Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekatİmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat sessizce imamı dinler.Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi eller yeniden kulak hizasına kaldırılarakTekbir alınır ve eller yanlara bırakılır,Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,Tekbir alınır ve eller son kez yanlara salınır,

Son olarak4. Tekbir alınır bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sola selam verilerek namaz tamamlanır.Müezzinin refakatinde cemaat, 3 defa tekbir (teşrik) getirir. Ardından imam hatip bayram hutbesini okumaya başlar.

AYDIN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?Aydın’da bayram namazı saat 06:15’te kılınacaktır.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP