Başkan Atay’dan Hizmet Yağmuru
104 okunma

Başkan Atay’dan Hizmet Yağmuru

ABONE OL
7 Şubat 2024 15:21
Başkan Atay’dan Hizmet Yağmuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EFELER’İN MARKA KENT YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, göreve geldiği günden bu yana geçen 5 yıllık sürede hayata geçirdiği hizmetleri ve gelecek dönemde gerçekleştireceği projelerini Efeler halkının huzurunda paylaştı.

Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı, 6 Şubat Depremleri’nde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Fabrikadan, kreşlere, kitap kafelerden hanımevlerine kadar hizmete açılan projelerin dev ekranda katılımcılara izletildiği toplantıda; İYİ Parti’den Efeler Belediye Başkanı Adayı olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler’in ‘marka kent’ yolculuğuna devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Her zaman olduğu gibi beni yine yalnız bırakmadınız, büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Sizlerin belediye başkanı olmaktan ve adayı olmaktan çok büyük onur duyuyorum, sağ olun. Fabrika kurduk, 65 kadınımız orada çalışıyor. Pozitif ayrımcılık yaptık. Güvenliğinden, gıda mühendisine kadar sadece kadınların çalıştığı bir fabrika gerçekleştirdik. Efeler halkını doğal gıda ile kavuşturuyoruz. İhracat da yapıyoruz, Amerika’ya, Yunanistan’a gönderiyoruz. Ankara’daki büyük marketlerde, İstanbul’daki büyük marketlerde Efeler İlçe Belediye Başkanlığı’nın yaptığı fabrikada alın terleriyle elde edilen ürünler satılabiliyor. Bu çok büyük bir gurur. 15 Kitap Kafe açtık yarın 16’ncısını açacağız. Gelecek dönemde 15 tane daha açacağım bütün çocuklara söz veriyorum buradan. 5 tane kreş açtık. 752 aile her gün çocuğunu bize emanet ediyor, güvenle. Onlara İngilizce dahil en iyi okul öncesi eğitimi veriyoruz. 3 tane daha kreş açacağız. 1 tanesi çok büyük ve Türkiye’de bir ilk olacak. Astim Organize Sanayi’nin ortasında Efeler Belediyesi’ne ait bir arsa var. 800 çocuğumuzun orada eğitim göreceği bir kreşin temellerini yakın zamanda atmayı umuyoruz, çünkü bakanlıktan izin gerekiyor, onu bekliyoruz, projesi hazır. Hergün 2bin 500 aileye süt veriyoruz, 4 bin 500 çocuğa da beslenme çantası veriyoruz her sabah, haftada 5 gün. Türkiye’nin en iyi, en kaliteli, en güzel, en donanımlı Otizm Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik. 400 özel bireyimiz, her hafta spor, müzik, resim ve beden eğitimi konusunda aldıkları eğitimle yaşama katılıyorlar. Hanımevleri açtık. Kadınlarımızın Hanımevlerine gelerek özgürleşmesi, sosyalleşmesi, konuşması, bir arkadaş, bir dost edinmesi çok önemli. Söz veriyorum 6 tane daha Hanımevi açacağım. Avrupa’nın en büyük 2’nci Bilim ve Matematik Parkı’nı açtık. Eskişehir’e imrenerek bakıyorduk, ne mutlu ki bu matematik parkını yaptıktan sonra Eskişehir Üniversitesi’nden 3 defa öğretim üyeleri ile öğrenciler Matematik Parkı’mıza geldiler, teşekkür ettiler. Demek ki biz de Eskişehir kadar başarılı işler yapabiliyoruz diye gurur duyduk.”

14 yeni park, Mehmet Anbarlı Spor Tesisi, çocuklarını dershaneye gönderemeyen aileler için Efesem Akademi gibi hayata geçirdiği hizmetleri de tek tek örnekleriyle anlatan Başkan Atay, yeni dönemde yapacağı projeleri şöyle tanıttı:

ZEFER MEYDANI PROJESİ

“Söz verip de gerçekleştiremediğim projelerden biri olan Zafer Meydanı Projesi var. 7 kez ihaleye çıktık giren olmadı. Kat karşılığı yeni bir proje ile yapabiliriz anket yapıp vatandaşlarımıza soracağım, daha sonra Altı 3 katlı otopark, üzerinde dükkanlar ve alışveriş merkezleriyle kentimizin yeni cazibe merkezi olacak Zafer Meydanı projemizi İlçemize kazandıracağız. Otoparkımız çok düşük ücretli olacak, kamu hizmeti olarak yapacağız.”

ORGANİK TARIM FABRİKASI

“Sadece kadın yurttaşlarımızı istihdam edeceğimiz, Efeler’in emekçi kadınlarının ellerinde işlenen organik ürünlerimizi dünya pazarına sunacağımız Organik Tarım Fabrika’sını hizmete açacağız. Çocuklarımızı doğal ürünlerle beslememeliyiz. 5 yıldızlı mutfak yaptık çocuklarımız için. Tüm kreşlerimize gıda mühendislerden diyetisyenine kadar görevlilerimizin çalıştığı mutfaklardaki ürünleri veriyoruz. Okullarla anlaşarak, çocuklarımızın sağlıksız hazır gıdalarla değil de, yetiştirdiğimiz sağlıklı ürünlerle beslenmesini sağlamak istiyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Bugün 6 Şubat, büyük depremin yıl dönümü. Efeler ilçemiz de fay hattı üzerinde. Oradaki gibi büyük bir depremde, o bölgedekinden iki kat fazla yıkım olur burada. Deprem bölgesinde yer alan Efeler ilçemizdeki binaların 3/4’ünün depreme dayanıksız olması nedeniyle, Efeler halkımıza daha güvenli, sağlam ve sürdürülebilir bir gelecek sunmak için kentsel dönüşüm projemizi başlatacağız. İlçemizin risk altındaki bölgelerin güçlendirerek, modern ve dayanıklı konutlar inşa edeceğiz.”

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

“800 kişi kapasiteli sinema, konser ve tiyatro salonu, konferans salonları, kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu odaları, spor kulüplerini de oraya toplamayı umduğumuz, içinde ses kayıt stüdyoları, sergi ve güzel sanatlar galerisini içinde barındıran, kapsamıyla bölgemizin dev yatırımlarından biri olacak Atatürk Kültür Merkezi projemizi hayata geçireceğiz.”

ÇOK AMAÇLI HİZMET BİNASI

“Efeler halkımıza daha etkili, eşit ve çağdaş hizmet sunabilmemiz amacıyla ilçemize belediyemizin; sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve verimlilik temeller üzerine inşa edeceğimiz çok amaçlı hizmet binası kazandıracağız. Modern mimar çizgilerle tasarlanan, içinde; seminerler, kurslar ve kültürel etkinlikler için çok amaçlı salonların yer aldığı fonksiyonel ve çok amaçlı belediye hizmet binamız Efeler’imze çok yakışacak.”

ASTİM KREŞ

“ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içinde 800 çocuğumuzun eğitim göreceği, emekçi kadınlarımızın çocuklarını güvenle emanet edebileceği, çocuklarımızın da en iyi okul öncesi eğitimi alacağı kreşi hayata geçireceğiz.”

ALZHEIMER YAŞAM MERKEZİ

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek; alanında uzman, deneyimli ve güler yüzlü personelimizle, sevgi ve sabırla Alzheimer hastası büyüklerimze destek olacağımız yaşam merkezimizi Dalama mahallemizde hizmete sunacağız. Bu merkezimiz hem sosyal hem de ekonomik açıdan Dalama Mahallemizi kalkındıracağını düşünüyorum.”

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

“Vatandaşlarımızın engelli çocuklarını belli süreyle, alanında uzman eğitmenlerimizin görev yaptığı, güvenli ve sevgi dolu ellere emanet edebilecekleri ve tüm engelli vatandaşlarımızın faaliyetler gerçekleştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi hayata geçireceğiz.”

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ

“Anne ve babalarının bakımıyla sorumlu vatandaşlarımızın yaşlı ebeveynlerini belli süre ile emanet edebilecekleri, alanında uzman arkadaşlarımızın kendi ailemizin bir ferdi gibi onlarla ilgileneceği Yaşlı Yaşam Merkezi’mizi Efeler’imize kazandıracağız.”

KADIN KONUK EVİ

“Şiddet gören kadın yurttaşlarımıza güvenli bir yuva olacak; aynı zamanda psikolojik destek, hukuk danışmanlık ve rehabilitasyon imkanlarıyla da donatılacak olan Kadın Konuk Evi’miz, Efeler’imizin mağdur hanımlarına yen bir başlangıç sunacak.”

KASAPLAR HALİ

“İlçemizin kalbinde bulunan Kasaplar Hali’ni, esnafımıza yakışacak yen bir yere taşıyarak, kasaplar halinin bulunduğu alana şehrin dokusuna uygun yen bir yaşam alanı inşa edeceğiz.”

EFE ARENA (STADYUM)

“Kentimizde stadyuma sahip olmanın, gençlerimizi spora teşvik etmek, toplum ruhunu güçlendirmek ve ilimizi diğer şehirlerle rekabet edebilir kılmak adına önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle şehrimizde olma yan stadyumu Efeler’e kazandıracağız.”

UMURLU SPOR TESİSLERİ

“Umurlu Mahallemize tam teşekküllü bir spor tesis yapacağız. Sahaları, konaklama alanları, daire binası, sporcu, yönetici ve kulüp başkanı odaları ve restoranıyla vatandaşlarımıza gözde bir tesis sunacağız.”

KAPALI SPOR SALONU

“Sporun birleştirici gücüne inanarak; kentimizin hızla gelişen ve değişen dinamiklerine uygun, her yaş grubuna hitap eden, geniş yelpazede spor olanaklarının bulunduğu kapalı spor salonumuzu ilçemze armağan edeceğiz.”

TRALLEİS – SEİKİLOS

“Tralleis Antik Kenti’nde devam ettirilen kazı ve restorasyon çalışmalarına, belediye meclisimizin aldığı kararla sağladığımız desteğe devam edeceğiz. Ayrıca Tralleis’ten götürülen, Danimarka Milli Müzesi’nde sergilenen, üzerinde dünyanın bilinen ilk notalı şarkı sözlerinin bulunduğu Seikilos Yazıtı’nı ait olduğu topraklara, Efeler’e getirebilmek için çalışmalar yürüteceğiz.”

ATA MAHALLESİ KREŞ

“Kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri için hayata geçirdiğimiz, çalışan annelerin çocuklarını içleri rahat bir şekilde bırakabildiği kreşlerimize talep her geçen gün artıyor. Ata mahallemizdeki yoğun talep ve ihtiyacı görerek, 200 çocuk kapasiteli ikinci kreşi hizmete açacağız.”

PAŞA YAYLASI KAMP MERKEZİ

“Deniz seviyesinden bin 200 metre yükseklikteki Paşa Yaylası’nda, hem spor kulüplerinin hem de halkımızın yararlanabileceği muazzam bir kamp merkezi oluşturacağız.”

15 KİTAP KAFE

“Ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sağlayan, sayıları 15’e ulaşan kitap kafelerimizi şehrin dört bir yanına yaymaya devam edeceğiz. Ders çalışmaya elverişli ortamı, internet bağlantılı bilgisayarları, güler yüzlü çalışanları ve ücretsiz ikramlarıyla yoğun ilgi gören kitap kafemizi her mahallemize açacağız.”

DİJİTAL KÜTÜPHANE

“Görme engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere, çocuklarımızın, okuma yazma bilmeyen büyüklerimizin, tabi ki her vatandaşımızın dünyayı dinleyerek keşfedebileceği, özel olarak seslendirilmiş kitapların yer aldığı dijital kütüphaneyi hizmete sunacağız. Efeler halkımız; tablet, telefon veya bilgisayarlarından, günün her saatinde, istedikleri yerde kitaplara kolayca erişebilecek.”

YEŞİL ALAN (ESKİ OTOGAR)

“Eski otogar alanını içinde sosyal etkinlik ve spor olanaklarının bulunduğu yem yeşil bir cennete dönüştüreceğiz. Efeler halkımızın nefes alacağı, çocuklarımızın güvenle ve gönüllerince koşup oyna yacağı parkımız, kapsamı ve büyüklüğü le Efeler’imize çok yakışacak.”

OSMAN YOZGATLI KREŞ ve HANIMEVİ

“Osman Yozgatlı Mahallemize 200 çocuğumuzun okul öncesi eğitim alabileceği bir kreş kazandıracağız. Ebeveynlerimiz çocuklarını güvenle emanet edebilecek, çocuklarımız da uzman öğretmenlerimiz eşliğinde en iyi okul öncesi eğitimi alabilecek. Osman Yozgatlı Mahallemize sadece kadın vatandaşlarımızın kullanabileceği, kitaplığı, çocuk oyun alanı, ücretsiz ikramları bulunan, kadınlarımızın sosyalleşip özel günlerini kutlayabilecekleri bir Hanımevi kazandıracağız.”

6 HANIMEVİ

“Kadınların özgürce vakit geçirebildikleri, ikramlar eşliğinde sohbet edip sosyalleşebildikleri, kitap okuyabildikleri, özel günlerini ücretsiz olarak kutlayabildikleri 6 ayrı mahallemizde hizmet veren Hanımevlerimiz kadın vatandaşların ilgisiyle dolup taşıyor. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağız ve hanımevlerimizin sayılarını artırmaya devam edeceğiz.”

KARDEŞKÖY MEYDANI

“Kardeşköy mahalle meydanımızı düzenleyerek, mahallemize modern, yeşil ve estetik bir meydan kazandıracağız.”

KARDEŞKÖY-KAZAK KAHVE ARKASI PARK

“Doğayla iç içe, yeşil, modern ve daha huzurlu yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Kardeşköy mahallemize yeni bir kazandırıp, vatandaşlarımızın sosyalleşmesine, çocuklarımızın güvenle ve gönüllerince koşup eğlenmesine katkı sağlayacağız.”

EFELER KART

“Türkiye’ye örnek olacak sosyal belediyecilik faaliyetlerini ilçemizde sergilemeye devam edeceğiz. Bunun en güzel örneklerinden Efeler Kart Projemizle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın anlaşmalı noktalardan ücretsiz alışveriş yapabilmelerini sağlayacağız.”

GÜNEŞ ENERJİSİ

“Temiz ve sürdürülebilir enerji üretmek için güneşin sınırsız ve muazzam gücünü kullanacağız. Belediyemize ait kapalı pazar yerlerimizin üzerleri başta olmak üzere kentimizin çeşitli noktalarına kurulan güneş enerjisi panellerimizle, doğayı korurken enerji maliyetlerimizi azaltacağız.”

TARIM PARKI

“Toprağa, emeğe ve doğaya verdiğimiz değerle, tarımın gücünü bir araya getiriyoruz. Çiftçilerimize en son tarım teknolojilerinin tanıtılıp, verimliliği artırmalarına ve rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olan, uzmanlarımızın rehberliğinde çiftçilerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulan, çiftçilerimizin ürünlerini sergileyip pazarlama şansı bulacakları modern alanların bir arada olacağı Tarım Parkı’nı hayata geçireceğiz.”

PAZARYERLERİ

“Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için temiz, düzenli ve modern kapalı pazar yerlerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”

DİJİTALLEŞME-DİJİTAL EFELER-E BELEDİYE

“E-belediye hizmetimizle, şehrimizde dijitalleşme devrimini başlatacağız. Efeler halkımız belediyemizin hizmetlerine her an, her yerden kolayca ulaşabilecek. Vatandaşlarımız tek bir tuşla vergi ödeyip, taleplerini iletebilecek, belediyemize gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.”

HAYVAN BARINAĞI-KISILAŞTIRMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

“Modern barınaklarımız can dostlarımıza; sağlıklı, konforlu, güven ve sevgi dolu bir geçici yuva sunacak. Ayrıca kısırlaştırma merkezimiz ile sokak hayvanlarımızın sayısını kontrol altına alıp üreme döngülerini kontrol altına alacağız.”

SARJ İSTASYONU-WİFİ

“İlçemizin çeşitli noktalarında kuracağımız ücretsiz şarj istasyonları ve wifi noktalarıyla dijital dünyaya ayak uydurarak vatandaşlarımızın yanında olacağız.”

TAZİYE EVİ

“Yaşadığımız en acı deneyim ne yazık ki sevdiklerimizi kaybettiğimiz günler. Bu nedenle Efeler Belediyesi olarak böylesine zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmak onlara destek vermek için Taziye Evi’mizi hizmete sunacağız.”

KİTAP GÜNLERİ

“62 yayın evi ve 49 yazarı ilçemizde ağırladığımız 10 gün süren kentimizin ilk kitap fuarı 1. Efeler Kitap Günleri’ni binlerce vatandaşımız ziyaret etti. İlçemizdeki dev edebiyat şölenini gelenekselleştirip her yıl kıymetli yazarlarımızı vatandaşlarımızla buluşturacağız.”

FİLM GÜNLERİ

“Duayen oyuncularımızı ilçemizde ağırladığımız, vatandaşlarımızı ücretsiz olarak sinema ile buluşturduğumuz film günlerimizi gelenekselleştirip, her yıl bir hafta sürecek olan festivalimizde Efeler halkımıza kültür sanat şöleni yaşatacağız.”

GASTRONOMİ FESTİVALİ

“İlçemizin mutfağını yurt çapında tanıtacağımız Efeler Gastronomi Festivali’mizi gelenekselleştirip Pınarbaşı Mesire Alanımızın muhteşem doğasında, kıymetli şeflerimizi ve yöresel lezzetlerimizi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.”

YAZARLAR EFELER’DE BULUŞUYOR

“Ülkemizin seçkin yazarları; Ayşe Kulin, Sinan Meydan, Yekta Kopan, Nebil Özgentürk okuyucularla söyleşi gerçekleştirerek, kitaplarını imzaladılar. Kıymetli yazarlarımızı Efeler halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.”

EFELER BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU (EBŞT)

“Efeler Belediyesi olarak marka kent vizyonumuz doğrultusunda göreve gelir gelmez Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu (EBŞT) kurduk. Şehir tiyatromuz hem Efeler’de hem ülkemizin birçok ulusal ve uluslararası festivalinde sahne alıyor ve ilçemizin marka değerini sanatsal anlamda yükseltiyor. 2019 yılından bu yana genç ve yetişkin tiyatro atlölyelerimizden 600 ün üzerinde kişi eğitim aldı ve birçoğu halen almaya devam ediyor. Atölye öğrencilerinin bazıları yıl boyunca sergilenen oyunlarda çeşitli görevler alıyor. Ayrıca EBŞT çocuk oyunlarını Aydın’a gelen depremzede çocuklar ve aileler için de oynadı. Efeler Belediyesi Şehir Tiyatromuz kentimizin sanat hayatına renk katmaya devam edecek.”

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

“Göreve geldikten sonra yeniden düzenleyerek açık hava etkinlik ve sanat merkezi haline getirdiğimiz Pınarbaşı Mesire Alanı’nda vatandaşlarımızı kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturuyoruz. Rol aldıkları oyunlar, sinema filmler ve dizlerle izleyiciler tarafından beğeniyle takip edilen tiyatro sanatçılarımızı Efeler’de ağırlamaya devam edeceğiz.”

DAHA TEMİZ BİR EFELER İÇİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEÇİN

“Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Belediyeler İçin Sıfır Atık Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’ kapsamında, ‘Daha Temiz Bir Efeler İçin Ger Dönüşümü Seçin’ projemizle ödül almaya hak kazandık. Efeler’imiz için projeler geliştirmeye ve katıldığımız yarışmalarda aldığımız başarılarla ilçemizin adını duyurmaya devam edeceğiz.”

ESNAF DESTEK MERKEZİ (KARİYER MERKEZİ)

“Esnaf Destek Merkezi’miz Kariyer Merkezi’mizde, dijital olarak site kurmak gibi herhangi bir işlem yapmak isteyen bütün esnaf arkadaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet vereceğiz.”

SPEAKİNG CAFE

“İngilizce öğrenmek ve pratik yapmak isteyen vatandaşlarımız için, sadece İngilizce konuşulan bir ortam sunacağız.”

HAYVAN OTELİ

“Evcil hayvanı olan vatandaşlarımız için hayvan otelimizi hizmete açacağız. Evcil hayvanlarını gidecekleri seyahatlerde yanlarında götüremeyen evde yalnız bırakamayan vatandaşlarımız, can dostlarını otelimize bırakacak ve onlara en iyi şekilde bakacağız.”

GİRİŞİMCİ DESTEK MERKEZİ (START UP HAUSE)

“Birçok arkadaşımız üniversiteyi bitiriyor, iş arıyor. Gençlerimizin hepsini işe alma şansım yok. Gençlerin girişim ruhlarını teşvik etmemiz ve onların da girişim destek merkezine gelerek birbirleriyle etkileşerek yeni iş alanları, iş merkezleri, iş kollarını bulmalarını sağlayacak bir merkez haline getireceğim.”

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri tek tek tanıtan Başkan Atay, konuşması bitince dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP