CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
106 okunma

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

ABONE OL
10 Kasım 2022 15:31
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 10 Kasım Atatürk’ü Vefatının 84. yılını yayımladığı mesajında şunları kaydetti;

“Her geçen gün bir kez daha sözlerinin, başardıklarının anlamını daha iyi anladığımız; devrimleri ve fikirlerinin izinde hep O’nun ile olduğumuz 84. Yılı geride bıraktık.

Bugün adına ‘ANADOLU’ dediğimiz bu kadim ve bereketli toprakları, yıllardır anlatılan var oluş hikayeleri ile küllerinden doğuran ve Cumhuriyet ile taçlandırarak aziz milletine armağan eden gök gözlü dâhimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha anlamak, anlatmak ve izinden yürüyen milyonların bir parçası olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.

Bizim insanlarımızın yaşamı dert, sıkıntı, sevinç ve mutluluk ile harmanlanmış; kanla ve gözyaşları ile sulanmış yaşanmışlık hikayeleri ile doludur. Bu hikayelerin kahramanları ile birlikte; devrimleri ve fikirleri ile çağ kapatıp çağ açmış, bu sayede köylüyü milletin efendisi, sofradaki yeri dahi tartışılan kadınları; öğretmen, doktor, mühendis yapmış, egemenliği saraya değil milletin takdirine bırakmış, yokluk ve yoksulluk içindeki ülkemizi ayağa kaldırmış ebedi liderimizin izinden yürümeye devam ediyoruz.

Yokluktan var olan bir devletin tüm kazanımlarının şahsi ve siyasi emeller uğruna feda edildiği bu dönemde içine itildiği karanlığı yılmadan, en çok O’nun gözlerine yakışan umut ile, geçmişimizden aldığımız güç, tarihimizin bizlere yüklediği sorumluluk ile hep birlikte aydınlatacağız.

İlham veren fikirleri, zihnimizi aydınlatan öngörüleri ile Ata’mızın en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyeti’mizin 2. Yüzyılını demokrasi ile taçlandırıp, milletimizin ve ulusumuzun daha modern, daha özgür ve daha muasır medeniyetleri seviyesine çıkması için var gücümüzle çalışacağız.

Sevda ile baktığı bu topraklara hala ışık olmaya devam eden ülkemizin ve partimizin kurucusu ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. Yılında bir kez daha saygı, minnet ve özlem ile anıyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP