Destek ödeme miktarı arttırıldı
131 okunma

Destek ödeme miktarı arttırıldı

ABONE OL
13 Ocak 2023 12:06
Destek ödeme miktarı arttırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan tebliğe göre, destek ödeme miktarı arttırıldı. Ayrıca destekten yararlanmak isteyenlerin müracaatlerına ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu tebliğe göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla oranla yüzde 240-314 oranları arasında yükseltildi.

Birim destekleme tutarları ise en düşük 3 bin 500 lira, en yüksek ise 6 bin lira olacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara; desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının %25 daha fazlası ödendiği belirtildi.

Müracaata ilişkin şu bilgiler verildi

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya balıkçı gemisi yetkilileri, Genel Müdürlükçe Bakanlık internet sitesinde ilan edilen tarihlerde gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine Ek-1’de yer alan dilekçe ve ikinci fıkrada yer alan belgelerle şahsen müracaat eder.

Müracaat dilekçesinin ekinde;

Geminin birden fazla kişiye veya tüzel kişiliğe ait olması halinde, bu Tebliğ ve ilgili destekleme dönemi kapsamındaki iş ve işlemleri yürütmek üzere, gemi sahiplerinin tümü tarafından yetkilendirilen kişiye ait Ek-2’de yer alan muvafakatname veya noter tasdikli yetki belgesi,

Balıkçı gemisi sahibi tarafından ilgili destekleme dönemine ait, balıkçı gemisinin doğru ve güncel verilerle doldurulmuş Ek-3’te yer alan Küçük Ölçekli Balıkçılık Destekleme Anket Formu,

Destekleme başvurusu yapanın Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi, il/ilçe müdürlüğüne sunulur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP