Efeler’in Film Festivali Devam Ediyor
217 okunma

Efeler’in Film Festivali Devam Ediyor

ABONE OL
24 Ekim 2023 09:08
Efeler’in Film Festivali Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, ilçenin kültürel mirasına katkı sunmak ve sanatsal potansiyelini ileriye taşımak amacıyla düzenlediği Altan Erkekli Film Günleri, Milli Yas nedeniyle verilen aranın ardından tekrar başladı.

İsrail’in, Filistin’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaptığı saldırı ile yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edilmiş, Efeler’in ilk film festivali olan Altan Erkekli Film Günleri de, Efeler Belediyesi tarafından ertelenmişti. Milli yasın sona ermesi ile festival filmleri tekrar gösterime girdi.

23 Ekim Pazartesi günü 2 film Efelerli sinemaseverle buluştu. Saat 14.00’te yönetmen koltuğunda Mahmut Kaptan’ın oturduğu, usta oyuncu Altan Erkekli ile Yalçın Hafızoğlu ve İlay Erkök’ün rol aldığı “Babasının Kızı” filmi gösterime girdi. Saat 16.00’da ise çekimleri Efeler’de tamamlanan; senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini tiyatro ve sinema oyuncusu Veysel Diker’in üstlendiği, oyuncu kadrosunda usta isimler; Altan Erkekli, Ayşenil Şamlıoğlu, Fulden Akyürek, Berrin Arısoy, Hülya Şen ile Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve yerel halktan isimlerin yer aldığı “Efelerin Efesi” filmi yayınlandı.

ÖZEL BİREYLER DE İZLEYİCİLER ARASINDAYDI

Forum Aydın AVM’deki sinema salonlarında beyaz perdeye yansıtılan filmlere ilgi yoğun oldu. İzleyiciler arasında özel konuklar da vardı. Otizmli bireyler ile aileleri ve Özel Gereksinimli Bireyler Platformu üyeleri sinemanın büyülü dünyasının sunduğu filmleri keyifle izledi.

Kentin ilk film festivali olma özelliği taşıyan Altan Erkekli Film Günleri 24 Ekim Salı günü final yapacak. Festivale katılmak isteyenler, ücretsiz biletleri Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ve Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edebilecek.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP