Gaziantep’te katliam gibi kaza: 15 kişi can verdi
138 okunma

Gaziantep’te katliam gibi kaza: 15 kişi can verdi

ABONE OL
20 Ağustos 2022 20:46
Gaziantep’te katliam gibi kaza: 15 kişi can verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında 15 kişi can verdi. 31 kişinin de yaralandığı feci kazanın, bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracına yolcu otobüsünün çarparak devrilmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Öte yandan ölenler arasında 3 itfaiye, 3 sağlık personeli ve 2 İHA muhabiri bulunuyor. Kazaya neden olan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, Nizip Devlet Hastanesinde tedavisinin tamamlanmasının ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Adalet Bakanı Bozdağ, kazayla ilgili başsavcılığın soruşturma başlattığını duyurdu.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

AA’nın aktardığı bilgiye göre, kazada aralarında itfaiye erleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57), Ahmet Polat (29), sağlık personeli Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden ile İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver’in de (26) bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, otoyolda meydana gelen kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kazada 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 31 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralı 6 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi;

“20.08.2022 tarihinde Gaziantep-Nizip Otoban yolunda, Nizip´e 10 kilometre kala bir binek aracın uçuruma yuvarlanması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Trafik kazasına müdahalede bulunan itfaiye, 112 ambulans ve polis araçları ile olay anında orada bulunan İhlas Haber Ajansı haber ekibine ait aracın emniyet şeridinde bekledikleri esnada kaza yerine 400 metre mesafeden zikzaklar çizerek 150 metre kala devrilen yolcu otobüsünün kayarak araçlara çarpması sonucu ikinci bir kaza daha meydana gelmiştir. Kazalarda toplamda 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 ajans muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanarak Nizip ve Gaziantep´te bulunan çeşitli hastanelere kaldırılmıştır. Olaya 15 adet ambulans, 1 UMKE timi ve 48 personel müdahalede bulunmuştur. Saat 19.15 itibariyle yaralanan vatandaşlarımızdan 6´sının durumu ciddiyetini korurken 12 vatandaşımızın tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Kazanın meydana gelişi ile ilgili soruşturma sürmektedir.”

 

 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep-Nizip otoyolunda meydana gelen kazaya neden olan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, Nizip Devlet Hastanesinde tedavisinin tamamlanmasının ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Nizip İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Memiş’in sorgulanmasına başlandı. Jandarma ekipleri ayrıca kazada yaralanan ve tedavisi süren genel sağlık durumu iyi olan yaralıların da bilgisine başvurdu. Yaralı yolcuların otobüs şoförünün 3 şeridi boş olan otoyolda, bir anda kontrolü kaybederek emniyet şeridinde ekiplerin bulunduğu alana devrilerek sürüklendiğini söyledikleri öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

Feci kazanın yaşandığı bölgede, ekiplerin müdahalesi sürüyor. Öte yandan kaza nedeniyle TAG Otoyolu’nun Nizip istikametine doğru olan bölümü ulaşıma kapatıldı.

KAZADA YAKINLARINA ULAŞAMAYANLAR İÇİN SAKOM İLETİŞİM NUMARALARI PAYLAŞILDI

Gaziantep’teki trafik kazasında yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşların Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimini (SAKOM) arayarak bilgi alabilecekleri bildirildi.

 

 

Valilikten yapılan açıklamada, “Tarsus Adana Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde meydana gelen kazada yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız SAKOM’u arayarak bilgi alabilirler. SAKOM iletişim numarası: 0506 801 81 81.” denildi

 

 

 

 

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, kaza yerine gelerek incelemede bulundu. Gül, gazetecilere, saat 10.45 sıralarında bir binek aracın kaza yaptığını, ekiplerin müdahale ettiği kazadan 200 metre geride otobüsün devrildiğini, bu aracın kayarak kurtarma ekiplerine çarptığını söyledi.

 

 

 

 

 

Vali Gül, “İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var. Şu an itibarıyla yaralılar hastanelere sevk edildi. Milletimizin başı sağ olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Allah bir daha böyle kazalar göstermesin.” dedi.

 

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te meydana gelen feci kazanın ardından resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP