‘Her Adımda Sağlıklı Nefes’ Projesi
127 okunma

‘Her Adımda Sağlıklı Nefes’ Projesi

ABONE OL
8 Eylül 2023 13:27
‘Her Adımda Sağlıklı Nefes’ Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Her adımda sağlıklı nefese” projesi.

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Atatürk Parkı’nda “Her adımda sağlıklı nefese” projesiyle yola çıkılarak etkinlik gerçekleştirildi.

İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyunca yapılan çalışmalarını vurguladı.

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen ‘Halk Sağlığı Haftası’ Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesine fiziksel aktivitelerin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak ve sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla her yıl kutlanıyor.

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Atatürk Parkı’nda “Her adımda sağlıklı nefese” sloganıyla sağlıklı yaşam etkinliği gerçekleştirildi. Parkta toplanan kalabalığa yapılan bilgilendirmenin ardından spor egzersizleriyle başlayan etkinlik, Atatürk Parkı yürüyüş parkurunda yapılan yürüyüşle devam etti.

İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, programın başlangıcında yaptığı konuşmada Akbaş, “Amacımız farkındalık yaratmak. Bizim işimiz koruyucu hizmetler. Hepimiz birer farkındalık elçisiyiz aslında. Koruyucu hizmetler anlamında neler yapıyoruz.? Bireylerin sağlıklarını koruyup geliştirmek anlamında daha iyi hizmet vermek amacıyla gerçekleştirdiğimiz ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir hafta. Aile hekimliği, aşılar, bağımlılıklar, bebeklik dönemi sağlığı, ruh sağlığı ve sağlıklı hayat merkezleri gibi birçok konuyu içeren bir hafta. Hepimizin amacı toplumda ve bireylerde farkındalık yaratmak. Tüm sene bunun için çalışıyoruz, bu hafta vurguluyoruz bu durumu.” diye konuştu.

“VATANDAŞA SAĞLIKLI YAŞAMIN ÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ”

İlçeye kazandırılacak dev sağlık kompleksine ilişkin bilgi de veren Akbaş, “Nazilli’de de sağlıklı hayat merkezimiz açılıyor. Bu sayede farkındalığımızı bir basamak daha yükseltmiş olacağız. Çok kısa sürede de sağlıklı hayat merkezimiz hizmet vermeye başlayacak. Orada da daha iyi hizmet vererek vatandaşa sağlıklı yaşamanın önemini anlatacağız.” Dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Atatürk Parkı’ndaki egzersizleri tamamladıktan sonra Belediye Meydanında kurulan Halk Sağlığı standına yürüdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP