Korkmaz Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı
109 okunma

Korkmaz Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

ABONE OL
13 Mart 2024 23:54
Korkmaz Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, Kırlıoğlu İncir Fabrikası’nda işçilerle bir araya geldi.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Korkmaz, işçiler ile buluştu. Projelerini anlatan Korkmaz, işçilerin sorunlarını da dinledi.

Nazilli’de önceden olduğu gibi tekrardan taş fabrikası olması gerektiğini savunan Korkmaz, ‘yollar çamur içinde’ diyerek taş fabrikası projesini anlattı. Korkmaz;”Yeşil Mahalle ve Zafer Mahallesi taraflarında yollara hala taş döşenmemiş. Sitelerin aralarına çakıl dökülmüş çamurun içinde. Bunun sebebi Belediyenin taş ihalesi yapacak gücünün olmaması. Eskiden olduğu gibi taş fabrikamızı aktif çalışır hale getireceğiz. Burada sürekli taş üretilmeli kesinlikle kendi taş fabrikamızı kurmamız gerekiyor.”

“EN BÜYÜK PROBLEM BENZİN VE MAZOT GİDERİ”

Nazilli Belediyesi’nin kendisine ait 3 tane benzinliği bulunmasına rağmen, iş makineleri için ihaleye girmesinin gereksiz bir masraf olduğunu belirten Korkmaz;” Belediye’nin iş makineleri var, bu mazot ve benzini Belediye yıllardır ihaleyle alıyor. Ben bugüne kadar Nazilli Belediyesi’nin kendi benzinliğinden mazot alıdığını hiç duymadım. 3 tane benzinliği olmasına rağmen mazotu ihaleyle alıyor nedeni ise benzinlikleri kiraya vermiş olması, 30 bine 50 bine kiraya vermiş, kendisi bir milyona mazot alıyor. Bunların hepsi iş bilmezlikten kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

TARIM ŞANTİYESİ MÜJDESİ

Nazilli’deki tüm arazilerin verimli bir şekilde kullanılabilmesi için, Nazilli’ye Tarım Şantiyesinin kesinlikle kurulması gerektiğini dile getiren Korkmaz;” Tarım şantiyesinde sizlerin çocukları, sizlerin eşleri, tarımdan anlayan insanlar bu şantiye de çalışacak ve elimizdeki bütün arazileri verimli hale getirecek. Bu arazi yaklaşık olarak on, on beş dönümlük bir arazi. Bu araziler de üretim yapılacak. İncir, Zeytin ve Kestane İşletmesi Belediyenin olacak ve bu ürünler orada değerlenecek. Bunlar yapılması gereken ama becerilemeyen konular. B kesinlikle yapacağız. Bugün Nazilli, yüzde atmışını ürettiği kestanenin maalesef reklamını tanıtımını yapamıyor. Yüzde iki üreten Bursa, kendini kestanenin merkezi saymış. Bugün marketlere gittiğimizde  ‘Bursa Kestanesi’ görüyoruz ama kestanenin yüzde atmışı Nazilli’de yetişiyor. Zeytin de aynı şekilde bugün bir markete gittiğimizde üzerinde ‘Nazilli’ yazan bir Zeytinyağ şişesi göremiyorsunuz. Yemeklik zeytin bile göremiyorsunuz ama zeytin Nazilli’de üretiliyor. Ürettiğimiz ürünü dışardan insanların almasını bekliyoruz. Bu da bizim için ciddi kayıplara neden oluyor. Bunlardan kurtulmanın yolu Nazilli’de tarım işletmelerinin olması” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ NAZİLLİ’DEN AYRILMASIN”

Gençlerin Nazilli’den ayrılmaması için istihdam alanların kurulması gerektiğine değinen Korkmaz;” Çocuklarımız okulu bitiyorlar ve şehiri terk etmek zorunda kalıyorlar. Anne,babalar ise bayramlarda çocukları gelecek diye yolunu gözlüyor. Bu çocukların Nazilli’de çalışacak iş imkanları yok. Kesinlikle bununla ilgili yatırımcıları Nazilli’ye getirmemiz gerekiyor. 160 bin nüfuslu Nazilli’den 20 30 binlik beldelere otobüs kalkıyor. İnsanlar oralara çalışmaya gidiyor. Nazilli halkını bu hale getirenlerin utanması gerekiyor. Yerel yöneticiler uzun zamandır bu şehirde uyumuş. Şehrin bu sorunu görmemişler bile. Bunlar Nazilli’nin kanayan yaralarıdır” dedi.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP