Marmaris’teki yangında yürekler ağza geldi! Alevler yerleşim yerine sıçradı: “Otelimiz yanıyor”
  • Aydın Halk Haber
  • Gündem
  • Marmaris’teki yangında yürekler ağza geldi! Alevler yerleşim yerine sıçradı: “Otelimiz yanıyor”
145 okunma

Marmaris’teki yangında yürekler ağza geldi! Alevler yerleşim yerine sıçradı: “Otelimiz yanıyor”

ABONE OL
29 Temmuz 2022 19:34
Marmaris’teki yangında yürekler ağza geldi! Alevler yerleşim yerine sıçradı: “Otelimiz yanıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede, orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahalede bulundu. Bazı yerleşim yerlerini tehdit eden yangının görüntüleri yürekleri ağza getirdi. İçmeler Turunç kara yolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek Yüksekokulu binasının zarar gördüğü, 3 arabanın yandığı ve 13 hanenin boşaltıldığı öğrenildi. AFAD yangınla ilgili tahliyelerin gerçekleştiğini ve yaralı olmadığını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Marmaris İçmeler’deki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı.” denildi.

DUMANLAR BİRÇOK BÖLGEDEN GÖRÜLDÜ

Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangının dumanları birçok noktadan görüldü.

ALEVLER OTELE SIÇRADI

Marmaris’te yangın söndürme çalışmaları devam ederken korkutan görüntüler geldi. Söz konusu görüntülerde yangının bir otele sıçradığı belirlendi. Oteldeki müşteriler hızlıca tahliye edildi.

“OTELİMİZ YANIYOR”

İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyordu. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale etti.

 

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

UÇAKLARIN SU ALDIĞI BÖLGE DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP