Muharrem İnce Nazilli’den Babacan ve Kılıçdaroğlu’na Yüklendi
443 okunma

Muharrem İnce Nazilli’den Babacan ve Kılıçdaroğlu’na Yüklendi

ABONE OL
8 Ocak 2023 16:49
Muharrem İnce Nazilli’den Babacan ve Kılıçdaroğlu’na Yüklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Nazilli’de. 2023 Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdüren Memleket Partisi’nde Muharrem İnce, şehir turlarına devam ediyor. Bugün Nazilli’ye gelen İnce, Önce Nazilli ÖR-KOOP’a uğradı.

ÖR-KOOP’tan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen ve Babacan’ın anayasanın 66. Maddesindeki Türk vatandaşlığı tanımını değiştirecekleri yönündeki açıklamasına sert tepki gösteren İnce, “Ali Babacan anayasanın ilk 4 maddesini değiştirecekmiş. Türklüğü kaldıracakmış. Devrim kanunlarını kaldıracakmış. Yap da görelim hadi yap da görelim. Yok öyle yağma” dedi. Öğrenci buluşmaları kapsamında İsabeyli’ye geçen ve buradan konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin bir diğer hedefi ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde vereceği bir röportaj esnasında arka fonda bulunan Türk bayrağından rahatsız olup kaldırılmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi’nin skandal davranışını eleştiren Muharrem İnce, ‘Ya bunun neyine danışıyorsun sen’ diyerek CHP liderini hedef aldı. Konuşmasında Türkiye’yi eski partisinden daha çok sevdiğinin altını çizen İnce, “Ben 42 sene CHP’de görev yaptım gençlik kollarında ilçe yönetimi, İl Başkanlığı 5 dönem milletvekilliği grup başkan vekilliği, cumhurbaşkanı adayıyım. Şimdi bana diyorlar ki niye ayrıldın. Ya bir tane örnek göstereyim. Parti genel merkezinde bir basın toplantısı salonu var. Bir yanında Türk bayrağı bir yanında Parti bayrağı. Tüm siyasi partiler de böyledir. O fotoğrafı gördünüz mü siz kimler gördü. Ne yapmış Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, Türk bayrağını kaldırmış Parti bayrağı ile fotoğraf vermiş. Ya bunun neyine danışıyorsun sen. Ben o partide olsaydım oradan Türk bayrağını kaldıranın kulağından tutup kapının önüne koyardım. ‘Sen eski partini seviyor muydun’? Vallahi çok seviyordum çok. Atatürk’ün emaneti çok seviyordum. Hizmet ettim Allah razı olsun onlar da beni milletvekili yaptı. Ama partimi seviyordum ama memleketimi Türkiye’mi daha çok seviyorum kimse kusura bakmasın. Önce Türkiye, parti sonraki iş. Önce Türkiye, Ben Türkiye’yi daha çok seviyorum. Atatürk diyemiyor, Mustafa Kemal diyor sanki çocukluk arkadaşı. Dersim katliamcısı diyor milletvekili. Genel başkan olsaydım orada dersim katliamcısı dediği anda o milletvekilini partiden atardım” diye konuştu.

Atatürk ile problemi olanları Memleket Partisi’ne davet etmediklerini kaydeden İnce, Diyarbakır’da ne konuşuyorsa Aydın’da da aynılarını söylediğini ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı; “Öyle her tarafa mavi boncuk. Diyarbakır’a git megri megri, Trabzon’a git şehit babası, İzmir’e gel İzmir marşı, Atatürkçü, Beyoğlu’na git LGBT’. Böyle bir dünya yok. Böyle bir dünya yok. Diyarbakır’da ne konuşuyorsam Aydın’da onu konuşurum. Kıvırmak yok.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP