Nazilli’de 12 Mart Etkinliklerle Anıldı
118 okunma

Nazilli’de 12 Mart Etkinliklerle Anıldı

ABONE OL
12 Mart 2024 11:54
Nazilli’de 12 Mart Etkinliklerle Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’de İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı Kutlandı.

Yazar Mehmet Akif Ersoy’un, milletin hissiyatına tercüman olup Milli mücadele ruhunu kaleme aldığı ‘İstiklal Marşı’nın’ Kabulünün 103. Yıl dönümü ve Nazilli’de etkinliklerle Kutladı.

Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören’e Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, protokol üyeleri, Nazilli Belediye Başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek; “Türk Milleti’nin bağımsvzlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran istiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 103. Yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. “Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığn timsali olan İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık belgesidir.Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’ nin kahramanhk destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.
Omrünü vatana ve millete hizmet yolunda sarf eden Milli Şairimiz bu eşsiz eserinde, Türk milletinin kahramanlığıni, ÖZverisini ve vatan aşkını görmekteyiz. İstiklal Marşı bizler ięin yalnızca bir mars değil, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Mili şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet minnetle ve șükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik oratoryo ve tiyatro gösterisiyle son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP