Türk- İş Yoksulluk sınırını 37.974 TL olarak açıkladı; Nazillili vatandaş ne düşünüyor?
  • Aydın Halk Haber
  • Ekonomi
  • Türk- İş Yoksulluk sınırını 37.974 TL olarak açıkladı; Nazillili vatandaş ne düşünüyor?
243 okunma

Türk- İş Yoksulluk sınırını 37.974 TL olarak açıkladı; Nazillili vatandaş ne düşünüyor?

ABONE OL
2 Ağustos 2023 13:56
Türk- İş Yoksulluk sınırını 37.974 TL olarak açıkladı; Nazillili vatandaş ne düşünüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş’in Temmuz ayı sonuçlarına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 11 bin 658 TL’ye,  yoksulluk sınırı da 37 bin 974 TL’ye çıktı. Gıda fiyatları ise bir ayda yüzde 12 arttı.  Peki bu artış Nazillili vatandaşı nasıl etkiledi?  Sizler için Halk Haber mikrofonunu vatandaşa yönelttik.

Enflasyon artışı gıda fiyatlarını da etkileyerek bir ayda yüzde 12 arttırdı. Haziran ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı, 10 bin 373’ken temmuzda 11 bin 658 TL’ye yükseldi.

Haziranda 33 bin 788 TL olan yoksulluk sınırı da 37 bin 974 TL’ye çıktı.

BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK

En çok emekli barındıran Nazilli’de emekliler geçimini sağlamak için hala çalışmaya devam ettiklerini söyledi.  İlçedeki kira fiyatlarının pahalılığından da yakınan vatandaş, geçimini sağlamak için ek iş yaptığını ifade etti. Umudunu yitirdiğini belirten  esnaf ve vatandaş yalnızca karnını doyurmak için çalıştıklarını öte yandan sosyal hayatlarının olmadığını vurguladı.

 

“NAZİLLİ’DE EKMEK FİYATLARINA EL ATILMALI”

Nazilli’deki ekmek fiyatlarına dikkati çeken emekli Nazillili vatandaş Sabri Çil,”Denetim olmadığı müddetçe bu işih  hakkından gelinmez. 24 ülke gezdim. Bugün yapılacak tek iş  kontorolü elinde tutmaktır. Ekmek Nazilli’de bir fırında 6 diğerinde 7 TL. Böyle bir şey olmamalı. Şeftalinin kilosu 80 TL’ye satılıyor. Bunu vatandşa nasıl yesin bir hesaplar mısınız? Nazilli sokaklarında karton toplayanların yüzde 50‘si emekli.  Geçinemiyorlar. Acı tarafı ise evi kira olanlar, mümkün değil geçinemezsiniz. Belediye Başkanları bu duruma el koymalı. Ekmek fiyatları Nazilli’de kimi yerde 6 kimi yerde 8 lira. Kahvelerde ise kimi yerde bir çay 5 kimi yerde de 10 lira. Herkes kafasına göre zam yapıyor. “ ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP